KRISE: Roma gikk på et ydmykende 3-0-tap mot Fiorentina i Europa League i går. Etter kampen var spillerne borte hos fansen for å forklare seg. Foto: AFP PHOTO / FILIPPO MONTEFORTE
KRISE: Roma gikk på et ydmykende 3-0-tap mot Fiorentina i Europa League i går. Etter kampen var spillerne borte hos fansen for å forklare seg. Foto: AFP PHOTO / FILIPPO MONTEFORTEVis mer

Roma i krise. Spillerne måtte roe ned illsinte fans

Ydmyket på hjemmebane.

(Dagbladet): Det som så ut til å gå mot en suksessesong, har utviklet seg til å bli en krise for Roma. Fasiten er èn seier på de siste ti kampene i Serie A, og i går fortsatte nedturen med et ydmykende 0-3-tap for Fiorentina i Europa League.

Det italienske hovedstadslaget slapp inn tre mål på 13 minutter, noe som fikk fansen til å reagere med harnisk. Flere forlot stadion etter første omgang, og buet på egne spillere. Etter kampen tok flere spillere, frontet av lagets største stjerne Francesco Totti, en prat med supporterne.

Trener Rudi Garcia var ifølge football-italia tydelig preget etter det uventede tapet.

Andreplass - Det var uventet. Fiorentina skal ha skryt for å ha utnyttet det de fikk, men jeg er ydmyket. Vi hadde den riktige innstillingen fra start, men individuelle feil kostet oss dyrt. Nå må vi prøve å redde sesongen med å ta andreplassen, sier Garcia.

For Roma ligger nå på andreplass i den italienske serien, hele 14 poeng bak suverene Juventus. Et lite poeng bak jager Lazio.

- Hvis vi klarer å kvalifisere oss for Champions League, blir det en akseptabel sesong. Elleve kamper gjenstår i Serie A. Jeg kommer ikke til å la spillerne og støtteapparatet hvile et sekund, vi må løfte hodet og komme oss tilbake.

Redde på Olimpico? Spillerne forklarte seg etter kampen overfor supporterne, og Garcia selv hadde en oppstrammings-prat med sine elever, som han mener virker redde for å spille på eget gress.

- Jeg snakket med dem etter kampen, og sa at enhver med stolthet og karakter må følge etter. Hvis noen er svake, trenger jeg dem ikke.

- Jeg snakker om karakter fordi noen spillere virker redde for å spille på Olimpico. Vår hjemmestadion må bli et hyggelig sted for oss å være igjen. I denne vanskelige tiden er det det jeg sier til spillerne. Lederen må sette et eksempel, og jeg er fortsatt motivert. Sesongen kan fortsatt ende bra, sier Garcia.