Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Champions League

Roma klar for kvartfinale

Edin Dzeko ble matchvinner da han scoret målet som sendte Roma til kvartfinale i mesterligaen for første gang på et tiår

VIDERE: Edin Dzeko sendte Roma videre til kvartfinale i Champions League. FOTO: Gregorio Borgia / AP Photo
VIDERE: Edin Dzeko sendte Roma videre til kvartfinale i Champions League. FOTO: Gregorio Borgia / AP Photo Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Målet ble det eneste i tirsdagens returkamp, som ble skjemmet av stygge scener like etter at gjestenes Ivan Ordets ble utvist i det 79. minutt. Det oppsto håndgemeng mellom spillerne og ble delt ut flere slag.

Gjestene fra Ukraina hadde 2-1-ledelse å gå på fra den første kampen og kjempet hardt for å forsvare den på Stadio Olimpico. Roma kom knapt til en sjanse i første omgang.

Ukrainerne opererte en dristig offsidefelle som flere ganger hårfint lurte Roma-spillerne på feil side før gjennombruddspasningene ble slått, men i det 52. minutt gikk det galt.

Kevin Strootman fikk ballen ved midtstreken og slo sin stikker i akkurat rett øyeblikk. Ordets ødela offsidelinja, og Dzeko fikk løpe alene gjennom. Bosnieren viste fram måljegeregenskapene da han med én berøring ved hjørnet av 16-meteren lurte ballen forbi gjestenes møtende keeper Andrej Pjatov.

Målet var alt Roma trengte for å ta seg videre på bortemålsregelen.

Holdt nullen

Allison Becker har ennå ikke sluppet inn mål på hjemmebane i mesterligaen denne sesongen, og brasilianeren holdt liv i den statistikken uten veldig store problemer tirsdag.

Dzeko, som har fire mål og tre assist i mesterligasesongen, sto for brorparten av Romas muligheter i kampen. Han hadde skudd på mål allerede etter 22 sekunder, men den avslutningen var for veik til å lure Pjatov.

Det var for øvrig den eneste avslutningen mellom stengene noen av lagene presterte før Dzekos ledermål.

Dzeko herjet

I det 62. minutt var Dzeko veldig nær å doble ledelsen da han på pasning fra Radja Nainggolan skrudde ballen langt utenfor keepers rekkevidde, men så vidt utenfor stolpen.

Det var også Dzeko som var gjennom da Ordets i det 78. minutt så seg nødt til å rive ham ned. Det røde kortet var udiskutabelt.

Rett etter lynte det til mellom flere av spillerne. Det ble delt ut flere slag, men dommer Alberto Undiano nøyde seg med ett gult kort til gjestenes Facundo Ferreyra da han kunne trengt en hel kortstokk.

Ballgutt dyttet

Minuttet etter Ordets røde kort løp Facundo Ferreyra mot dødlinja for å hente ballen som hadde gått ut og inn til innkast. Selv om det ligger en annen ball død utenfor dødlinja velger Ferreyra å løpe mot en ballgutt med en annen ball i hendene og gir ham en liten dytt.

Mens flere medspillere løper mot dødlinja viser bildene fra tv-sendingen at ballgutten tydelig faller bakover og havner over reklameskiltet.


Hendelsen fikk derimot ingen konsekvenser for Ferreyra som hadde gult kort fra før.

Sjakhtar yppet seg for første gang framover i sluttminuttene, men kan ikke klage på at det ble mesterligaexit i en kamp der laget ikke maktet en avslutning på mål.

(NTB)

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!