PÅ ROMA-KAMP: Robert Mancini ble observert på tribunen da Roma tapte 3-1 borte mot Sampdoria den 10. februar. Nå ryktes han til hovedstadsklubben. Foto: EPA/LUCA ZENNARO/NTB SCANPIX
PÅ ROMA-KAMP: Robert Mancini ble observert på tribunen da Roma tapte 3-1 borte mot Sampdoria den 10. februar. Nå ryktes han til hovedstadsklubben. Foto: EPA/LUCA ZENNARO/NTB SCANPIXVis mer

- Roma lokker Mancini med 40 mill kroner i årslønn

Norske Roma-supportere tror det er oppspinn.

(Dagbladet): Ifølge The Telegraph ønsker Roma å hente Roberto Mancini tilbake til Serie A, og ifølge den engelske tabloidavisen lokker de ham med en årslønn på i underkant av 40 millioner kroner.
 
Lønnsreduksjon for Mancini - Jeg ser at det er snakket en del om det de siste dagene, men jeg tror dette er rent oppspinn, sier Thomas Høy, som er president for Romas norske supporterklubb, til Dagbladet.

Den italienske Manchester City-treneren, som signerte en femårskontrakt verdt omkring 65 millioner kroner i året med de regjerende Premier League-mestrene etter at seriegullet var sikret, må derfor si fra seg omkring 25 millioner kroner i året dersom avtalen blir en realitet.

Selv virker Mancini imidlertid sikker på å bli værende på Etihad Stadium, og for få dager siden avfeide han kritikerne som mener han står i fare for å bli sparket.

- Jeg er den beste manageren i England hvis man går ut fra de siste 15 månedene, slo Mancini fast overfor BBC.

Trippel lønn Men de siste månedene synes tilliten til Mancini å være svekket. Det er hele 12 poeng opp til serieleder Manchester United i den hjemlige serien. Samtidig røk de blå fra Manchester på hodet ut av Champions League før sluttspillet startet for andre år på rad.

Nå skal Roma stå klare til å hente Mancini tilbake til Serie A, og selv om det vil bety en lønnsreduksjon for Mancini, er tilbudet en tripling av hovedstadsklubbens managerbudsjett. 

For tsjekkiske Zdenek Zeman, som fikk sparken i Roma i begynnelsen av februar etter bare et halvt år i sjefsstolen, ble ikke lønnet med mer enn cirka 13 millioner kroner i året.

- Dette er en av grunnene til at jeg tror det er lite hold i ryktet. For da Zeman ble sparket var Laurent Blanc en av favorittene til å ta over, men forhandlingene med ham stanset blant annet på grunn av at de ikke kom til enighet lønnsmessig. Og 40 millioner kroner i året er mer enn det Blanc ble tilbudt, sier Thomas Høy.

For øyeblikket leder Aurelio Andreazzoli den italienske hovedstadsklubben ut sesongen, men klubbpresident James Pallotta har satt daglig leder Franco Baldini på oppgaven om å finne en ny høyprofilert trener som kan lede klubben til en ny renessanse.

- Baldini og Mancini er jo nære venner, men jeg tror ikke det er noe mer enn det i vennskapet. Det er gjensidig respekt de to i mellom, og dessuten har ikke styret råd til å ansette en Lazio-mann. I det siste har det haglet med skjellsord til styret fra supporterne, der de blant annet har kalt dem Lazio-supportere, sier Høy.

Skaper reaksjoner Ifølge The Telegraph skal imidlertid ikke styret være nevneverdig bekymret over at Mancini tidligere har både spilt for og vært en del av trenerstaben til byrival Lazio. Dersom Roberto Mancini får sparken i Manchester City skal Roma stå klare til å gi sitt tilbud til treneren.

- Jeg tror det er noen ivrige journalister i England som ønsker å skape litt blest. Det virker som om de har en helt annen formening om Roma enn det jeg har. Jeg skal imidlertid ikke utelukke det helt, men det kommer til å skape reaksjoner i så fall, sier Høy, og legger til:

- Det er langt færre overganger mellom Lazio og Roma enn for eksempel Inter og Milan.

Mancini var for øvrig til stede på stadion da Sampdoria slo Roma for 10 dager siden.

Trenger trofé Citys forsvarsspiller Kolo Touré har uttalt at en klubb som City er nødt til å vinne minst ett trofé i året. Da kan årets FA-cup være avgjørende for om Mancini blir sittende. Søndag slo City ut Leeds med sifrene 4-0 og i kvartfinalen venter Barnsley.

- Det er veldig viktig for spillerne å vinne et trofé, for på den måten hjelper vi manageren med å bli værende, sa Touré ifølge The Telegraph.