Roma vil ha videodømming til Champions League

Roma-presidenten krever videodømming: - Flaut at vi taper sammenlagt på denne måten

Den italienske klubben vil ha videodømming etter 7-6-tapet sammenlagt mot Liverpool.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

(Dagbladet): Et seint comeback i andre omgang var ikke nok for Roma i semifinalen mot Liverpool. Det italienske hovedstadslaget falt til slutt et mål for kort til å klare ekstra omganger etter på det meste å ha ligget under med fem mål i det første oppgjøret.

Det var likevel ikke uten drama. Romerne følte seg snytt både da Edin Dzeko ble avblåst for offside fem minutter ut i den andre omgangen, og senere da Trent Alexander-Arnold handset på streken.

Etter oppgjøret var klubbledelsen i harnisk over det de anså som bortdømming. Klubbens eier, amerikanske James Pallotta oppsøkte pressen i mixed zone etter kampen. Pallotta mener at Roma ble snytt for to straffer og at videodømming nå er nødt til å innføres i Champions League.

- Det er helt klart at VAR behøves i Champions League, fordi man kan ikke la ting som dette passere. Bare se på det selv. Dzeko var ikke i offside, og ble felt og skulle hatt straffe. Det var en hands som var åpenbar for alle i hele verden unntatt dem ute på banen, og de skulle vært ti mann fra det 63. minuttet. Jeg vet det er vanskelig å dømme, men det er skikkelig flaut at vi taper sammenlagt på den måten, sa Pallotta til BBC etter kampen.

- Igjen, gratulerer til Liverpool, de er et fantastisk lag, men om vi ikke får VAR i Champions League, er ting som dette en ren vits, sa den frustrerte Roma-eieren ifølge Football-Italia.

TILSKUERE: Roma-legende Francesco Totti, nå klubbdirektør sammen med sportsdirektør Monchi under gårsdagens semifinale. Foto: AP Photo/Alessandra Tarantino
TILSKUERE: Roma-legende Francesco Totti, nå klubbdirektør sammen med sportsdirektør Monchi under gårsdagens semifinale. Foto: AP Photo/Alessandra Tarantino Vis mer

- Italiensk fotball må heve stemmen

I den italienske serien er VAR innført og har stort sett får positive tilbakemeldinger. Til italiensk tv sa Romas sportsdirektør Monchi at Italia nå må gå i front for å få innført det samme i verdens største klubbturnering.

- Det er på tide at vi hever stemmen vår, ikke bare Roma, for Juventus opplevde det samme mot Real Madrid. Italiensk fotball er nødt til å heve stemmen, for det vi så i kveld var sjokkerende. Det er å leke med følelsene til alle supportere. Vi er nødt til å gratulere og skryte av Liverpool for å gå til finalen, men vi er også nødt til å evaluere hvordan det skjedde... Dette er ikke normalt.

- Jeg forstår ikke hvorfor VAR ikke blir brukt i den viktigste klubbturneringen i verden. Jeg skjønner det ikke. Det gjøres fortsatt feil, men klart færre enn hva vi ellers ser, sa Romas sportsdirektør til Mediaset Premium etter kampen.

- Det er ikke kun en økonomisk skade, men også en for lidenskapen og hardt arbeid. Gutta i garderoben var virkelig sinte, for vi ga 100 prosent i den andre omgangen og var strålende.

- Vi må introdusere VAR i Champions League, fordi det er fundamentalt. Jeg vet ikke hvorfor UEFA ikke vil ha det. Jeg mener virkelig det er nødvendig, for fansen kan spøke med at finalen med VAR ville vært Bayern München-Roma, men det er faktisk sant, uttalte Monchi.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer