Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Roma satte rekord: Har ni strake seiere siden sesongstart

Slo Udinese i kveld.

REKORD: Roma satte rekord etter å ha tatt ni strake seiere siden sesongstart i italiensk Serie A. Her jubler de etter seieren mot Udinese i kveld. Foto: AP Photo/Paolo Giovannini
REKORD: Roma satte rekord etter å ha tatt ni strake seiere siden sesongstart i italiensk Serie A. Her jubler de etter seieren mot Udinese i kveld. Foto: AP Photo/Paolo Giovannini Vis mer

Ingen hamler opp med Roma i serie A for tiden. Serielederen slo Udinese 1-0 borte søndag og står med rekordmange ni strake seirer fra sesongstart.

Ingen italienske lag har tidligere hatt så god og prikkfri seriestart som den Roma har prestert i høst. Etter de ni første serierundene står hovedstadslaget med full poengpott (27) og ekstreme 23-1 i målforskjell.

Amerikaneren Michael Bradley ble matchvinner med et presist skudd åtte minutter før slutt. Roma vant selv om gjestene måtte spille over en halv omgang med ti mann. Maicon ble utvist for sitt annet gule kort etter 66 minutter.

- Vi tar en kamp av gangen. I dag kom vi for å spille godt og ta tre poeng. Vi ga alt og vant fortjent. Dette er et lag med en utmerket vilje og besluttsomhet, sa Bradley etter seieren.

For første gang denne sesongen gikk Roma seirende ut med bare ett måls margin.

Rudi Garcia ble utpekt som Roma-trener i sommer. Franskmannen har virkelig tatt italiensk fotball med storm. Laget hans leder serie A med fem poeng ned til Napoli og tittelforsvarer Juventus.

Favorittseirer Napoli slo Torino 2-0 på hjemmebane etter to straffemål fra Gonzalo Higuaín før pause. Begge straffene var omdiskuterte, men argentineren var sikker fra ellevemeteren og ga Napoli en ny seier.

For Juventus var det viktig å slå tilbake etter kollapsen mot Fiorentina (2-4) og mesterligatapet for Real Madrid (1-2) den siste uken. Mål fra Arturo Vidal (straffe) og Carlos Tévez tok Torino-klubben tilbake på vinnersporet med 2-0 over Genoa på eget gress.

Sliter Milan klarer ikke å få sesongen skikkelig i gang og tapte 2-3 borte mot Parma etter et mål fra Marco Parolo fire minutter på overtid.

Gjestene lå under med to mål til pause, men Alessandro Matri og Matías Silvestre tok Milan tilbake i kampen med to raske mål. Til slutt måtte bortelaget likevel reise tomhendt hjem.

- Vi skapte lite i de første 45 minuttene, men vi hevet oss i annen omgang. Det er derfor irriterende å tape etter en vellykket snuoperasjon, sa Milan-trener Massimiliano Allegri.

Milan har bare vunnet tre av ni seriekamper. Det er også allerede blitt fire tap for den tradisjonsrike klubben.

Juan Cuadrado snudde til 2-1 for Fiorentina med to mål i bortekampen mot ChievoVerona. Firenze-laget er nummer fem på tabellen med 18 poeng.

(NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling