Roma senket Inter

Cupmester for niende gang.

Roma kom til kort i gullkampen i serien, men slo tilbake og beseiret Inter 2-1 i den italienske cupfinalen lørdag.

For første gang på 28 år ble finalen avgjort i en kamp, ikke med hjemme- og bortekamp. Roma spilte finalen hjemme på Stadio Olimpico og festet grepet med scoring av den franske midtstopperen Philippe Mexes i første omgang. Simone Perrotta doblet ledelsen i annen omgang.

Et kanonskudd fra Inters portugisiske unggutt Vitor Pelé skapte ny spenning, men Roma holdt unna og sikret pokalen.

Nærmest utligning var Nicolas Burdisso som traff stolpen få minutter etter Pelés scoring.

Det var fjerde år på rad de to klubbene møttes i cupfinalen. Inter vant de to første, men Roma har nå vunnet to år på rad. Roma vant også supercupkampen i fjor høst, og lagene møtes igjen som opptakt til neste sesong.

- Guttene mine viste hva man kan utrette med hardt arbeid. Når man gjør sitt beste, så får man innimellom løfte en pokal, sa Roma-trener Luciano Spalletti.

- Vi gjorde vårt beste, men det var ikke nok mot et godt lag, sa Inter-kaptein Javier Zanetti.

Det var Romas niende cuptittel, og klubben har dermed tangert rekorden til Juventus. Inter-trener Roberto Mancini kunne tatt sin 11. cuptittel som spiller og trener, men blir stående på 10.

POKALJUBEL: Kaptein Fransesco Totti kan løfte det synlige beviset på at Inter ikke blir Double-vinnere i italiensk fotball. Foto: Reuters/Scanpix
POKALJUBEL: Kaptein Fransesco Totti kan løfte det synlige beviset på at Inter ikke blir Double-vinnere i italiensk fotball. Foto: Reuters/Scanpix Vis mer

(NTB)

Roma senket Inter
NY SPENNING: Vitor Peles reduseringsmål bragte ny spenning inn i den italienske cupfinalen, men Roma skulle likevel ri stormen av.