Roma snublet mot Napoli

Roma var i ferd med å sikre serie A-tittelen da det gjensto åtte minutter i Napoli. Så snublet «giallorossi», som må vente ei uke.

Storscorer Gabriel Batistuta og kaptein Francesco Totti sikret mål i begge omgangene, men åtte minutter før slutt forsvant Fabio Pecchias frispark inn i buret til 2-2, og dermed må Roma vente nok ei uke. Fansen har ventet siden 1983 på et nytt seriegull.

For Napoli var resultatet en ytterligere forlengelse av nedrykkspinen. Laget er nå àjour med Vicenza på tredje sisteplass med 33 poeng, mens Lecce, Reggina og Verona alle har 34. Nederst i bunnen er Bari allerede rykket ned.

Vicenza hadde få sjanser i søndagens oppgjør mot Juventus, som jager Roma desperat for å sikre seg tittelen. I fjor tapte de på målstreken for Lazio. I år ønsker de å revansjere seg, gjerne mot et lag fra hovedstaden.

Kampen endte 3-0, på Vicenzas bane.

Søndag fikk «Juve» uventet hjelp fra Pecchia og Nicola Amoruso i Napoli. Begge er tidligere Juventus-spillere, og sammen sørget de for at avstanden til Roma krympet til to poeng foran siste serierunde neste helg.

Da møter Roma fjerdeplasserte Parma hjemme, mens Juventus tar imot Atalanta på Stadio Delle Alpi. Bergamo-laget ligger trygt midt på tabellen, uten muligheter for å klatre.

Tittelforsvarer Lazio er også med i gullkampen etter 3-0 over Fiorentina. Laget er tre poeng bak Roma, og møter Lecce på bortebane i siste runde.

(NTB)

<B>AU DA! Francesco Totti snublet i sluttminuttene mot Napoli. <I>Foto: SCANPIX/AP