Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Roma snublet seg til cupfinale

Gikk på sitt første tap på 28 kamper i serie og cup.

SNUBLET SEG TIL CUPFINALE: John Arne Riise og Roma tapte for første gang på 28 kamper i serie og cup, men tok seg likevel til cupfinale på bekostning av Udinese.Foto: SCANPIX/EPA/MAURIZIO BRAMBATTI
SNUBLET SEG TIL CUPFINALE: John Arne Riise og Roma tapte for første gang på 28 kamper i serie og cup, men tok seg likevel til cupfinale på bekostning av Udinese.Foto: SCANPIX/EPA/MAURIZIO BRAMBATTI Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

|||

Roma tapte for første gang på meget lenge, men er klar for cupfinale tross 0-1-tap mot Udinese.

Dermed ble det 2-1 sammenlagt. Med 2-0 i ryggen fra hjemmemøtet i semifinalen, styrte Roma returoppgjøret med sikker og rutinert hånd inn mot det som lenge så ut til å bli 0-0. Kampen var ytterst sjansefattig.

Men etter 81 minutter scoret Alexis Sanchez og skapte kaotiske tilstander mot slutten. Romas Marco Cassetti fikk sitt annet gule kort og ble utvist noen minutter senere, og Roma måtte kjempe med nebb og klør for finaleplassen.

Både Francesco Totti og Mirko Vucinic startet på benken. Sistnevnte kom inn mot slutten.

Venstreback John Arne Riise var på banen hele kampen. Det er regelen for nordmannen denne sesongen.

27 uten nederlag

Klubben hadde 27 kamper på rad uten tap i italiensk serie og cup denne sesongen før onsdag. Forrige nederlag kom 28. oktober i fjor.

Søndag spiller Roma hjemme mot Sampdoria i serien. Gjestene kjemper desperat for fjerdeplassen som gir mesterligakvalifisering.

Roma øyner sitt første ligamesterskap på ni år. Med fire runder igjen er topplaget ett poeng foran Inter, som også er motstander i cupfinalen.

Den italienske cupfinalen går på Olympiastadion i Roma onsdag 5. mai. Både Inter og Roma har to titler hver på de fem siste årene, etter å ha møtt hverandre i finalen fire år på rad. I fjor vant Lazio.

Siste serierunde er satt til 16. mai. Der møter Roma Chievo borte. Det kan bli en festlig 17.-maifeiring for Riise om serieledelsen holder helt inn. (NTB)

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!