Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Roma snudde til seier mot byrivalen etter stjernebytter

- Et genialt trekk, sier Riise om byttene av De Rossi og Totti.

VISTE VEI: Mirko Vucinic ble den store helten for Roma da han scoret to mål i annen omgang og snudde 0-1 til 2-1 mot byrival Lazio. John Arne Riise (t.h.) forteller om vanvittige jubelscener i den italienske hovedstaden, der man øyner et nytt seriegull - ni år etter siste «Scudetto».Foto: SCANPIX/EPA/CLAUDIO ONORATI
VISTE VEI: Mirko Vucinic ble den store helten for Roma da han scoret to mål i annen omgang og snudde 0-1 til 2-1 mot byrival Lazio. John Arne Riise (t.h.) forteller om vanvittige jubelscener i den italienske hovedstaden, der man øyner et nytt seriegull - ni år etter siste «Scudetto».Foto: SCANPIX/EPA/CLAUDIO ONORATI Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

||| (Dagbladet) Lazio - Roma 1-2.

I dagens internasjonale klubbfotball er spillere med lokal forankring en sjeldenhet. Francesco Totti og Daniele De Rossi er imidlertid to hederlige unntak. Få vet mer om viktigheten av «Derby della Capitale» mot erkerivalen Lazio enn den rutinerte Roma-duoen.

Likevel hadde Roma-sjef Claudio Ranieri få betenkeligheter med å ofre sine to største stjerner da Roma gikk i garderoben til pause i bakleksa etter Tomasso Rocchis scoring for Lazio etter 13 minutter.

Initiativet i gullkampen var igjen i ferd med å havne i Milano, og tamt og fantasiløst Roma slet med å få fasong på spillet sitt. Ranieris botemiddel var å ta av De Rossi og Totti og erstatte dem med Rodrigo Taddei og Jeremy Menez.

Det ga resultater: 45 minutter pluss tilleggstid seinere hadde Mirko Vucinic straffespark og frisparkscoring ført til at Roma hadde snudd 0-1 til 2-1 og fornyet tabelltopp.

- Ranieri overrasket mange ved å bytte ut Totti og De Rossi, men det viste seg jo å være nok et geniat trekk fra Ranieri. Menez og Taddei var mye mer bevegelige og skapte problemer for Lazio umiddelbart. Jeg har allerede kysset Vucinic 10 ganger på kinnet for scoringene hans i kveld, skriver John Arne Riise på bloggen sin.

Første siden Bredesen
Riise, som spilte hele kampen for Roma, har i aller høyeste grad fortsatt muligheten til å bli den første nordmannen som er blitt seriemester i Italia siden Per Bredesen ble det med Milan i 1957.

Det kunne imidlertid ha blitt en marerittkveld for Riise og kompani. Lazio, som for anledningen var oppført som hjemmelag, fikk nemlig straffespark på stillingen 1-0 like etter pause. Til alt hell for «gjestene» Roma, var Sergio Floccaris forsøk av den svake sorten. Skuddet gikk rett i kroppen på Roma-keeper Julio Sergio.

Etter kampen vanket det også noen Riise-kyss på den brasilianske sisteskansen.

KEISERLIG FEIRING: Roma-kaptein Francesco Totti (t.v.) ble byttet ut ved pause, men det hindret ham ikke i å ta aktivt del i feiringen etter Romas 2-1 seier mot Lazio. Slik de romerske keiserne gjorde det i Colosseum, vendte Totti tomlene ned for erkerivalen. Foto: SCANPIX/EPA/CLAUDIO ONORATI
KEISERLIG FEIRING: Roma-kaptein Francesco Totti (t.v.) ble byttet ut ved pause, men det hindret ham ikke i å ta aktivt del i feiringen etter Romas 2-1 seier mot Lazio. Slik de romerske keiserne gjorde det i Colosseum, vendte Totti tomlene ned for erkerivalen. Foto: SCANPIX/EPA/CLAUDIO ONORATI Vis mer

- Vår fantastiske keeper Julio Sergio fikk vel noen kyss på kinnet, han også etter den viktige strafferedningen hans. Jubelscenene i garderoben var helt syke. Som Ranieri hele tiden minner oss på, har vi ennå ikke vunnet noe, men et derby er et derby og måten denne seieren kom på, skapte noen ville jubelscener i garderoben, hvor vi hoppet og danset og sang om hverandre, skriver Riise.

- PrivilegertRiise føler seg priviligert som får være med på Romas bemerkelsesverdige snuoperasjon.
Ved nyttår var hovedstadslaget hele 13 poeng bak Inter på det meste, men Milano-lagets besettelse av endelig å lykkes Champions League, har overskygget jakten på «Scudetto» nummer fem på rad. Det har et formsterkt Roma utnyttet til fulle. Med fire kamper igjen å spille i Serie A er Roma på tabelltopp med ett poengs forsprang på Inter. Milan er seks poeng bak på 3.-plass.

- Jeg tenkte i går kveld også om hvor deilig det er å være en del av dette: Vi spiller om seriegull og cupseier, og jeg våkner hver eneste morgen med massevis av motivasjon til å gi 100 prosent for AS Roma. Det er dette jeg alltid har drømt om: Å spille viktige kamper om titler og trofeer, og å gjøre dette i denne herlige klubben. Det er en god opplevelse. Nå sitter jeg i bussen på vei fra stadion til treningsfeltet Trigoria, og fansen står på utsiden av bussen og synger og er helt ville. Dette er så sykt fantastisk å få oppleve noe slikt, og jeg vet jeg er veldig privilegert som får oppleve dette, understreker Riise på johnarneriise.no.

Skulle Roma lykkes når endelig status gjøres opp etter 38 serierunder, vil det være fjerde gang «Giallorossi» kan kalle seg seriemester i Italia. Sist gang det skjedde, var under Fabio Capellos ledelse tilbake i 2001.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!