Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Roma solgt til amerikanere

Den første italienske klubben eid av utlendinger.

AMERIKANSK FOTBALL: John Arne Riises klubb Roma er solgt til amerikanske investorer ledet av italiensættede Thomas DiBenedetto. Foto: Andreas Solaro, AFP/Scanpix
AMERIKANSK FOTBALL: John Arne Riises klubb Roma er solgt til amerikanske investorer ledet av italiensættede Thomas DiBenedetto. Foto: Andreas Solaro, AFP/Scanpix Vis mer

Serie A-laget Roma blir den første italienske klubben under utenlandsk eierskap. John Arne Riises klubb eies nå av industrimagnaten Thomas DiBenedetto.

- Avtalen er i boks, bekrefter DiBenedetto. Dermed er årene med familien Sensi historie for den italienske hovedstadsklubben.

- Det har vært komplisert i perioder, men jeg følte aldri for å gi opp. Jeg var bestemt på å overvinne utfordringene, og med tålmodighet fra bankene og våre partnere har vi passert hindrene, fortsetter DiBenedetto.

AS Roma blir første klubb som får utenlandske hovedeiere. DiBenedetto har store ambisjoner, og Riise kan se fram til å få mange nye, solide og spennende lagkamerater til sommeren. Diego Pastore (Palermo), Javier Mascherano (Barcelona) og Raphael Varanne (Lens) er alle på ryktelisten. Det samme er Chelseas pressede manager Carlo Ancelotti.

DiBenedetto er ikke ukjent i sportens verden. Han er partner til New England Sports Ventures, som eier Boston Red Sox og som i fjor kjøpte Liverpool.

- Jeg er stolt over mine italienske aner, og på grunn av dette vil jeg gjøre store ting. Jeg hadde ikke forventet så mye oppmerksomhet. Jeg visste om den store lidenskapen blant romerne, og dette er en av grunnene til at jeg går inn på denne måten. Jeg deler lidenskapen. Jeg spilte aldri fotball selv, men min far spilte i amerikanske serien, forteller industrimagnaten.

Roma har slitt økonomisk, men ved hjelp av Unicredit-banken og DiBenedetto overføres klubben fra familien Sensi. Tre ganger er de vinrøde blitt seriemestere i Italia. En formell godkjennelse må til før eierskiftet blir rettskraftig.

(NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media