HAR FÅTT NOK: Antonio Rüdiger ber FIFA ta grep. Foto: Kieran McManus/BPI/REX/Shutterstock
HAR FÅTT NOK: Antonio Rüdiger ber FIFA ta grep. Foto: Kieran McManus/BPI/REX/ShutterstockVis mer

Roma-stjerna har fått nok av rasisme-hetsen: - Nå må vi gjøre noe

Mener italiensk fotball har et problem.

(Dagbladet): Romas tyske forsvarsspiller Antonio Rüdiger ber FIFA om å ta grep etter flere rasisme-episoder i den italienske toppligaen.

I mars ble Rüdiger hetset av Lazio-fans etter en cupkamp, mens flere andre spillere, blant annet Juventus-stjerna Mehdi Benatia, har opplevd det samme.

- Jeg tar dette veldig seriøst, fordi jeg verken kan eller klarer å ignorere noe sånt. Jeg er en del av dette jeg også. Rasisme er et seriøst problem her, sier Rüdiger til den tyske storavisa Bild.

- De må gjøre noe

Rüdgier mener at ting ikke kommer til å forandre seg med mindre det italienske fotballforbundet tar grep.

- Hendelser som den med Benatia og meg skjer for ofte i dette landet, og derfor må det skje noe nå. Når det italienske fotballforbundet ikke gjør noe, så må FIFA handle. Det er enkelt å si nei til rasisme, men når man ikke gjør noe konkret hjelper det ikke stort. Det er enkelt for de som ikke har samme hudfarge som oss å si «slapp av, ikke hør på dem». Men dette kommer ikke til å endre seg, sier Rüdiger.

Ifølge The Guardian er den italienske fotballpresidenten, Carlo Tevecchio, ikke særlig interessert i å overholde antirasisme-kampanjer. Avisa skriver også at Tavecchio selv har blitt sanksjonert for rasistiske utsagn.

Juventus-spiller Mehdi Benatia fikk ifølge The Guardian servert noen lite hyggelige gloser mens han sto i et tv-intervju. Foto: AP Photo/Matthias Schrader
Juventus-spiller Mehdi Benatia fikk ifølge The Guardian servert noen lite hyggelige gloser mens han sto i et tv-intervju. Foto: AP Photo/Matthias Schrader Vis mer

Flere spillere hetset

Tidligere i sesongen uttrykte han seg dog klart etter at Pescaras Sulley Muntari ble hetset av fotballfans.

- Det er en uheldig sak. Vårt standpunkt på antirasisme er tydelig, uttalte Tavecchio da.

Det skapte også reaksjoner da Benatia tidligere denne sesongen ifølge The Guardian ble kalt en «skitten marokkaner». Ifølge avisa sto han i et tv-intervju, da en lydtekniker serverte glosene i headsetet han brukte.

FIFAs vedtekter er klare på at diskriminering mot et land, en privatperson eller en gruppe mennesker på bakgrunn av etnisk opprinnelse, kjønn, språk, religion, politikk eller andre grunner er strengt forbudt, og skal straffes.

- Rasisme, eller noen form for diskriminering, hører ikke hjemme i fotball. FIFA prøver aktivt å bekjempe alle typer diskriminering i fotballen, lyder det på deres nettsider.