OL 2024:

Roma trekker OL-søknaden for 2024

Los Angeles, Paris og Budapest kjemper fortsatt.

UTE AV DANSEN: Romas olympiske komité (CONI) har satt søknaden for sommer-OL i 2024 på vent, men utelukker ikke et comeback.
 Her ved komité-leder Giovanni Malago. Foto: AP Photo/Alessandra Tarantino
UTE AV DANSEN: Romas olympiske komité (CONI) har satt søknaden for sommer-OL i 2024 på vent, men utelukker ikke et comeback. Her ved komité-leder Giovanni Malago. Foto: AP Photo/Alessandra Tarantino Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Romas olympiske komité (CONI) har satt søknaden for sommer-OL i 2024 på vent, men utelukker ikke et comeback.

Den olympiske komiteen sier at søknaden er satt på vent og at den blir der helt til byregjeringen ledet av dagens borgermester Virginia Raggi eventuelt blir felt.

CONI-president Giovanni Malago har gitt beskjed om dette til Den olympiske komité (IOC).

Romas byråd stemte nei til å støtte søknaden sist måned etter anbefaling av borgermesteren Virginia Raggi. Begrunnelsen var blant annet at byen sliter med stor gjeldsbyrde.

Beslutningen til CONI betyr at kun tre søknader står igjen for å arrangere sommer-OL om knappe åtte år. Det handler om søknader fra byene Los Angeles (USA), Paris (Frankrike) og Budapest (Ungarn).

(NTB)

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer