Roma venter blodig bot

I 1995 tok Anders Frisk telling etter et karatespark fra en rasende tilskuer. Det var ingenting mot sjokket da han så blodet renne i panna onsdag kveld.

Den svenske dommeren måtte gå blødende av banen etter at en tilskuer kastet en gjenstand på ham under Romas Champions League-kamp mot Dinamo Kiev onsdag kveld.

Roma, som frykter UEFAs reaksjoner, legger seg paddeflate.

-  Dette var ei gal handling som vil ødelegge alt arbeidet til laget og klubben. Antakelig kan vi risikere en bot på 20 millioner euro (168 millioner kr.), sier Rosella Sensi fra klubbadministrasjonen.

Veldig vondt

Anders Frisk ga i går de første kommentarene etter skandalen.

Til ville protester utviste den svenske dommeren Philippe Mexes for et spark mot Dinamo Kievs Maris Verpakovskis sekunder før pause. På vei til garderoben ble Frisk like etterpå truffet i panna av en gjenstand.

-  Vi var på vei mot trappa som går ned til gangen før garderoben da det bare smalt i hodet. Jeg så ingenting og vet ikke hva det var som traff meg. Jeg kjente bare at det gjorde veldig vondt, sier Frisk i en pressemelding sendt ut i går ettermiddag.

-  Fikk sjokk

-  Peter (linjedommer Peter Ekström, red.anm) så at det begynte å blø og forsøkte å skjule ansiktet mitt. Jeg satte meg ned da vi kom ned i gangen. Kort tid etter fikk jeg et sjokk og ramlet sammen. Det blødde kraftig og jeg liker ikke å se blod, sier Frisk.

Det ble da avgjort at andreomgangen ikke kunne spilles. Frisk ble plastret på Olympiastadion, og ble seinere fraktet til et lokalt sykehus for røntgen og sying. Etterpå dro han og dommerteamet til hotellet og skrev rapport. UEFA har nedsatt en disiplinærkomité som har innkalt til høring tirsdag. Roma risikerer i verste fall å bli kastet ut av årets Champions League. Boten blir uansett klekkelig.

-  Jeg vil ikke kommentere hendelsen på annet vis enn at jeg stoler fullt ut på UEFA når det gjelder etterforskning, beslutning og konsekvenser av selve hendelsen. Jeg har også full tillit til UEFA når det gjelder fortsatt sikkerhet for funksjonærer, spillere og publikum når det gjelder internasjonale kamper, sier den anerkjente fotballdommeren.

Karatespark

Det er ikke første gang Anders Frisk har vært i hardt vær. Hjemme i Sverige var han sentral i en av tidenes svenske fotballskandaler i serieavslutningen mellom Djurgården og Halmstad. Et titall rasende Djurgården-supportere stormet banen og en av dem - av svensk presse døpt Terror-Tommy - langet ut et flyvende karatespark bakfra som traff Frisk.

-  Jeg har aldri opplevd noe liknende. Plutselig bare smalt det i ryggen, sa Frisk.

Frisk valgte å fortsette kampen - en stund. For da han viste ut Djurgårdens norske keeper Thor-André Olsen 25 minutter før slutt, begynte Djurgårdens beryktede supportere å kaste flasker og jernrør inn på banen.

Kampen ble avbrutt og Djurgården ble straffet med 250 000 kroner i bot og to hjemmekamper uten publikum.

-  Jeg er ikke redd for å komme tilbake. Den dagen jeg frykter et dommeroppdrag, får jeg heller slutte, sa Frisk den gangen.

Det spørs hva han sier nå.

BLIR DYRT: Dommer Anders Frisk måtte blødende avlyse kampen etter at han fikk en gjenstand i hodet. Nå skal UEFA vurdere hvilke konsekvenser skandalen får for Roma.