Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Romania fikk straffe i kampens siste sekund

Hele Danmark holdt pusten i kveldens andre høydramatiske kvartfinale.

(Dagbladet): • Danmark - Romania 30-31 (10-13, 27-27)

Det var ikke bare kampen mellom Norge og Montenegro som ga Nordens håndballpublikum høy puls onsdag. Etter å ha ligget under hele kampen, karret Danmark seg til uavgjort når det gjenstod mindre enn ett minutt. 

Dermed ble også kvartfinalen mellom vertsnasjonen Danmark og Romania en thriller av de sjeldne. Det ble ikke bedre av at Romania fikk straffe i kampens siste sekund - på stillingen 27-27. 

Rikke Poulsen kom inn for Sandra Toft i målet, og reddet straffekastet fra Cristina Neagu, til ellevill jubel fra de mange tusen fansene som hadde møtt opp for å heie Danmark til semifinale. 

Dermed gikk kampen til ekstraomganger. 

Stjerneskuddet Anne Mette Hansen banker inn 28-27 for Danmark i første ekstraomgang, og vertsnasjonen er i ledelsen for første gang i kampen - etter drøyt 61 spilte minutter. Romania svarer kontant, og følger opp med nok en scoring etter at danske Line Jørgensen bommer fra distanse.

Lagene fulgte hverandre tett i begge ekstraomgangene, og med ett minutt igjen krangler Hansen seg nok en gang gjennom og utligner for danskene. Det holder imidlertid ikke helt inn, og Romania scorer fra kanten når det gjenstår 3 sekunder av andre ekstraomgang. 

Dermed møter Norge Romania til semifinale på fredag. Da de møttes i gruppespillet vant Norge med fire

Tidligere i kveld måtte Trefilovs jenter se seg slått av overraskelseslaget Polen, som møter Nederland til semifinaleoppgjør på fredag. Nederland tok seg nemlig også til historisk VM-semi da de slo Frankrike 28-25 onsdag.

I en potensiell finale møter Norge vinneren av kampen mellom de to VM-nykommerne. 

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media