Romario fant 31 år yngre kjæreste

- Bare jeg vet hva jeg føler for deg.

FANT LYKKEN: Den tidligere fotballhelten Romario har fått ny kjæreste, skriver brasilianske medier. Den utkårede er ANa Karoline Nazario. Foto: @ananazarioo / Instagram
FANT LYKKEN: Den tidligere fotballhelten Romario har fått ny kjæreste, skriver brasilianske medier. Den utkårede er ANa Karoline Nazario. Foto: @ananazarioo / InstagramVis mer

Fotballspilleren Romario (53) ble et ikon på 90-tallet, og den brasilianske målmaskinen var helt sentral da Brasil tok VM-gullet i 1994.

Totalt fikk han 70 landskamper og scoret 55 mål for sambalandet.

Også privatlivet til den tidligere fotballhelten blomstrer.

Ifølge brasilianske O Globo er Romario blitt kjæreste med den 31 år yngre kvinnen Ana Karoline Nazário (22). Paret har også delt flere bilder av seg i sosiale medier.

- Kjærlighet, ingenting i livet skjer ved en tilfeldighet. Det er alltid en grunn. Folk kommer inn i livene våre, og du lærte meg å elske. Bare jeg vet hva jeg føler for deg, en blanding av kjærlighet og stolthet, skriver Nazário på et innlegg som viser Romario og henne selv.

Romario har sønnen Romarinho (25) fra et tidligere forhold (selvsagt). Han spiller fotball for den brasilianske klubben Tupi. I likhet med far, var også sønnen en del av Vasco da Gama.

Til politikken

Romario, som egentlig har det fulle navnet Romário de Souza Faria, la opp som fotballspiller så seint som i 2009.

Etterpå valgte han en karriere innen politikken.

I 2010 ble den tidligere landslagsangriperen innvalgt i parlamentets annetkammer. Han ble valgt inn i parlamentet for sosialistene.

Seinere kunngjort Romario at han stilte til valg for å komme inn i senatet.

- Jeg har fått gjort en del ting for Rio og Brasil, men som senator kan jeg få utrettet mer, sa Romario.

Den tidligere spissen fikk plass i kongressen i 2010, men havnet i klinsj med sitt eget parti. Romario hadde spesielt fokus på rettighetene til de fysisk utviklingshemmede. Han har også vært en kritiker til hva det kostet å arrangere VM i Brasil 2014.

Ut mot Blatter

Etter Brasils 1-7-tap for Tyskland i VM 2014, gikk Romario hardt ut mot landets fotballtopper. Han krevde i en tale i nasjonalforsamlingen at ledelsen i landets fotballforbund byttes ut.

- Uten en utrenskning i fotballforbundet risikerer Brasil verre ydmykelser enn massakren på Mineirão, sa han om stadion i Belo Horizonte.

- Brasiliansk fotball fortjener ikke å styres av en gjeng som allerede har vist sin inkompetanse, som soper inn penger og gjør med dem som de lyster, men ikke til vår fotballs beste, sa han videre.

Da FIFA-president Sepp Blatter gikk av i 2015, kom Romario også med et stikk.

- Den beste nyheten på mange år. Dette blir en ny æra for fotballen. Blatters avgang kommer til å skape en tsunami, skrev Romario på Facebook.

Han la til at han håpet den «ville skylle med seg de som er skyldige (i korrupsjon) og få dem fengslet». Romario har i en årrekke vært meget kritisk til FIFA. Nylig kalte han flere FIFA-topper for «tyver og rotter».

Tapte valg

I 2018 gjorde Romario et forsøk på å bli guvernør i Rio de Janeiro, men han ble nummer fire i valgkampen med 8,6 prosent av stemmene.

Som fotballspiller var Romario en målmaskin. Han startet karrieren i Vasco da Gama i hjemlandet, der ferden gikk videre til PSV Eindhoven og Barcelona.

I begge klubbene var han en stor suksess. Seinere ble det en rekke klubbytter på angriperen. I 2007-08 prøvde Romario seg som manager i Vasco da Gama.