Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Romario har omsider lagt opp

- Jeg har sluttet, sier 42-åringen.

Den brasilianske storscoreren Romario (42) legger opp som fotballspiller.

- Jeg spiller ikke lenger. Jeg har sluttet, fortalte Romario i går.

Romario var med på det brasilianske landslaget som vant VM-sluttspillet i 1994. Han hevder at han har scoret over 1000 mål i løpet av sin karriere, men har innrømmet at flere av målene kom i trenings-, ungdoms- og testimonialkamper.

42-åringen startet og avsluttet karrieren i Vasco da Gama. I tillegg har Romario spilt for Flamengo og Fluminense, Barcelona, PSV Eindhoven og Valencia. Han har også hatt korte opphold i Al-Sadd i Qatar, Miami i USA og Adelaide United i Australia.

- De siste 20 årene har vært veldig positive. For å være ærlig, så gir jeg meg nå fordi jeg ikke føler meg i form til å fortsette. Jeg har ikke spilt siden november og har lagt på meg tre-fire kilo. Når du er i min alder er det vanskelig å komme tilbake i form, fortalte spissen.

I desember ble Romario utestengt i fire måneder etter å ha testet på positivt på det forbudte stoffet finasteride. Han mente han hadde brukt et medikament som skal forhindre håravfall og truet med å legge opp dersom straffen ikke ble opphevet. I februar ble anken hans godkjent.

Han spilte 73 landskamper og scoret 56 mål.

(NTB)

JULI 1994: Romario feirer scoring mot Ed De Goej og Nederland i VM-kvartfinalen. Brasil vant 3-2, og ble seinere verdensmestre. Foto: Bob Daemmrich, AFP/Scanpix
JULI 1994: Romario feirer scoring mot Ed De Goej og Nederland i VM-kvartfinalen. Brasil vant 3-2, og ble seinere verdensmestre. Foto: Bob Daemmrich, AFP/Scanpix Vis mer
image: Romario har omsider lagt opp
MAI 2007:</B> Romario feirer det som etter hans egen beregning er mål nummer 1000. Han har innrømmet at han blant annet har tatt med mål i treningskamper og ungdomskamper i regnestykket.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media