Romario ute av VM-troppen

LESIGNY (NTB-Reuters): Paul Gascoigne er ikke den eneste fotballstjerna som ikke kommer til VM i Frankrike. Stjernespissen Romario fra fotball-VM i USA, fikk i dag beskjed om at han er vraket fra den brasilianske troppen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

En skadet leggmuskel setter en stopper for Romarios deltagelse i sluttspillet. Gråtende forlot han pressekonferansen der landslagssjef Mario Zagallo offentliggjorde beslutningen.

Den defensive midtbanespilleren Emerson Ferreira fra Bayer Leverkusen er ny spiller i troppen. Det betyr at Brasil bare har med tre rene spisser til VM: Ronaldo, Bebeto og Edmundo.

- Dette er den største skuffelsen jeg har opplevd, men det betyr ikke at jeg ikke kommer til å spille for Brasil igjen, sa 32-årige Romario som ble VM-konge i USA for fire år siden.

Det har vært en tøff uke for fotballens problembarn. Tre dager etter at Paul Gascoigne ble vraket i Englands tropp, falt øksa over Romario. For to år siden var Romario i Gazzas situasjon: Overvektig, overbetalt og over toppen.

Ikke leget

Avgjørelsen om å vrake Romario ble tatt etter at en grundig legesjekk i går avslørte at skaden han pådro seg i en seriekamp for Flamengo 6. mai ennå ikke er leget.

- Det kan ta 10-15 dager til, eller det kan ta en måned. Det er vanskelig å si, sa Brasils lege Lidio Toledo, som for tredje gang har vært med på å vrake en spiller fra troppen som ble tatt ut i begynnelsen.

Marcio Santos og Flavio Conceicao ble tidlig erstattet av andre spillere. Romarios skade var vel så alvorlig, men han fikk bruke tiden nesten helt fram til lagets påmeldingsfrist.

- Dette var et spesielt tilfelle på grunn av hans meritter og hans betydning for laget, sa Zagallo.

Applaus

Så sent som i helgen insisterte Romario på at han ville være frisk til åpningskampen mot Skottland 10. juni.

- Jeg kan ikke garantere at jeg vil være 100 prosent, men jeg vil være frisk nok til å spille, sa han.

I dag tørket han tårene og fortalte sannheten om sin fortvilte kamp for å bli skadefri i tide.

- Jeg håpet å bli klar selv om jeg visste at sjansen var liten. Jeg må godta at avgjørelsen var den rette, sa han, og fikk stående applaus fra de frammøtte da han forlot pressekonferansen.

Overvant motgang

Romario ble kåret til VMs beste spiller da Brasil ble verdensmester i USA, men så opplevde han mest motgang. Krangel med trenere, stadige klubbskifter, et forlist ekteskap og stadige skandaler preget livet hans.

Han var ivrig deltaker i nattelivet, ikke så ivrig på trening, men så tok han seg sammen. I februar i fjor var han tilbake på landslaget for første gang siden VM, og han viste glimt av gammel storhet - blant annet med et flott individuelt mål i 2-4-tapet mot Norge på Ullevaal i mai.

Romario var med å vinne Copa America i fjor sommer, og gledet seg som et barn til VM i Frankrike. Men så ble han skadd.

Romario skulle vært Ronaldos spissmakker i VM. Nå går den jobben til Bebeto eller Edmundo.

(NTB)

VRAKET: Romario er ikke med lagkamerat Ronaldo når Brasil satser på seier i årets fotball-VM i Frankrike. Helten fra USA er skadet.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer