Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Manchester United vant toppkampen mot Chelsea

Romelu Lukaku stilnet kritikerne – Manchester United med viktig seier

Belgieren har fått kritikk for manglende produksjon i toppkampene. Mot Chelsea løsnet det for kraftspissen.

MATCHVINNER: Med mål og målgivende ble Romelu Lukaku tungen på vektskålen i toppoppgjøret mot Chelsea. Foto: NTB scanpix
MATCHVINNER: Med mål og målgivende ble Romelu Lukaku tungen på vektskålen i toppoppgjøret mot Chelsea. Foto: NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon
  • Manchester United – Chelsea 2–1 (1–1)

(Dagbladet): Romelu Lukaku har blitt kraftig kritisert for hans prestasjoner mot de andre toppklubbene etter overgangen til Manchester United i sommer. Før oppgjøret hadde Lukaku ikke scoret mot topp-8 i Premier League på ti forsøk denne sesongen. Mot gamleklubben Chelsea ga belgieren svar på tiltale.

Med ett mål og en målgivende pasning var 24-åringen forskjellen mellom de to lagene på Old Trafford.

- Jeg bryr meg egentlig ikke (om kritikken, journ.anm.). Jeg jobber alltid hardt og det å få de tre poengene var godt for oss. Til syvende og sist ønsker jeg bare å jobbe hardt for laget og om jeg blir bedre er jeg veldig fornøyd, sier Lukaku til Sky Sports etter kampen.

Manchester United viste karakter etter å ha havnet under og snudde kampen etter mål av Lukaku og Jesse Lingard. Chelsea hadde ikke tapt etter å ha tatt ledelsen på 22 kamper, men mot gamlesjefen José Mourinho skjedde nettopp det. Dermed fikk Manchester-klubben seks poengs luke til nettopp Chelsea som er utenfor Champions League-plassene i ligaen.

- Vi slo et fantastisk lag. Det er en grunn til at de vant ligaen i fjor, at de spilte så godt mot Barcelona sist og at de startet kampen så godt her. Så vi slo et meget godt lag, vi måtte være organisert, alle måtte følge kampplanen og ha en god lagånd. Vi fant en måte å spille mot dem og vi hadde god kontroll på Eden Hazard. Willian er en utrolig spiller og han ødela oss på målet sitt. Men vi hadde større kontroll over kampen enn dem, selv om vi ikke skapte så mye, sier Mourinho til Sky Sports.

Mot slutten av kampen ble Morata avblåst for offside i det han tilsynelatende satte inn en utlikning. Chelseas manager Antonio Conte var skuffet over avgjørelsen etter kampen.

- Jeg føler at uavgjort var det mest rettferdige resultatet etter denne kampen, men vi tapte og slik er det bare. Jeg så ikke om Morata var i offside eller ei, men om du sier at Morata var i onside, så mener jeg at VAR er meget viktig. I fotballen i England er det mange situasjoner i en kamp som må blir super-sjekket, sier Antonio Conte til Sky Sports.

Contes framtid som Chelsea-manager er dermed fortsatt høyst usikker. Chelsea er nå to poeng bak Tottenham og returoppgjøret mot Barcelona i Champions League blir dermed viktigere og viktigere for italieneren og London-klubben.

- Vi behøvde å være mer kliniske, i stedet spilte vi en åpen kamp og motstanderne straffet oss. Manchester United er et fantastisk lag, og vi må være skuffet, fordi i dag kunne vi ha gjort det bedre. Vi vet det er en kamp om topp-4 og det kommer til å blir tøft å få en plass i Champions League, sier Conte.

Nydelig Chelsea-kontring

Álvaro Morata fikk kampens første sjanse. Chelsea-spissen kom seg på enden av et strålende Alonso-innlegg, men dessverre for spanjolen gikk ballen i tverrliggeren. Hazard klarte ikke å stable beina og få til en skikkelig avslutning på returen.

Manchester United tok større kontroll utover i omgangen og Alexis Sánchez burde fått mer ut av sin store sjanse etter 28 minutter. I stedet for å avslutte på første berøring, valgt chileneren å ta med seg ballen, mistet balansen litt og skuddet ble løst og i fanget på Courtois.

Så kom Chelseas ledermål. Bortelaget vant ballen på egen 16-meter og Willian satte fart. Brasilianeren fant Hazard høyt i banen og fortsatte eget løp. Uniteds unggutt Scott McTominay sluttet å følge løpet til Willian som enkelt ble slått gjennom av Hazard. Valencia opphevet en eventuell offside og rakk ikke over til Willian før han hadde dundret ballen i mål bak De Gea.

Spanjolen i mål har vært Manchester Uniteds beste og viktigste spiller denne sesongen, men det må stilles spørsmålstegn ved keeperspillet denne gangen. Skuddet gikk nesten rett på De Gea og selv om det var hardt, slo keeperen hardt i bakken etter å ha sluttet ballen forbi seg.

Fikset uavgjort

Manchester United svarte raskt med en flott scoring. Angrepstrioen til de røde djevlene vist sitt potensial da de tredde seg gjennom et overbefolket Chelsea-forsvar.

Alexis Sánchez fant Anthony Martial på løp inne i boksen med en lekker liten pasning. Franskmannen la igjen til Romelu Lukaku og her kunne ikke belgieren bomme.

Lukaku har fått mye kritikk for manglende mål i storkamper og har nå scoret 16 mål på 64 kamper mot de andre topp 6-klubbene i Premier League. Her scoret han sitt aller første mål mot gamleklubben Chelsea, hans første mot en motstander i topp-8 for Manchester United.

Uryddig De Gea

I den andre omgangen virket begge lag farligst da de fikk ta overganger og muligheten til å utfordre mot uetablerte forsvar. Det skjedde sjeldent.

Danny Drinkwater skapte omgangens første halvsjanse med et skudd fra langt hold, men selv om det overrasket De Gea hadde United-keeperen fikk han reddet.

Manchester United første skikkelige sjanse i den andre omgangen kom etter 66 minutter. Alexis Sánchez tok ned ballen på brystet utenfor 16-meteren og etter piruetter både den og andre veien slo han inn. På akrobatisk vis fikk Lukaku til en god avslutning med venstre som Courtois måtte slå til corner.

David de Gea hadde en unormalt rotete dag på jobben. Et frispark fra skrå vinkel skapte nye problemer for 27-åringen, som nesten glapp ballen inn i eget målretter et forholdsvis tamt forsøk fra Willian. Den skarpe sola skinte rett i øynene hans i den andre omgangen sjenerte tydelig målvakten.

Lingard matchvinner

Manchester United fikk et bedre grep på kampen utover i den andre omgangen og med kvarteret igjen fikk de lønn for strevet.

Lukaku dro seg fri fra oppasserne på høyrekanten og slo inn foran mål. Der dukket innbytter Jesse Lingard opp og satte hodet til ballen.

Det var Manchester-produktets 13. mål denne sesongen.

Med fem minutter igjen ble Chelsea snytt for utlikning.

En kort frisparkvariant ble slått i beina på innbytter Olivier Giroud, som la igjen til en annen innbytter Cesc Fàbregas. Hans vipp i bakrom ble ekspedert via stolpen av Álvaro Morata, men målet ble feilaktig annullert for offside.

Dermed ble det nok en skuffende aften for Chelseas store spisskjøp forrige sommer, som også var aktuell for Manchester United forrige sommer.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!