Romme - tidenes mest suverene

NAGANO (NTB): Gianni Rommes 5000 meter i Nagano må være det råeste skøyteløp verden har sett - med eller uten fartstriper.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Parkameraten Kjell Storelid, som hadde seriøse ambisjoner om medalje, ble parkert i første sving. Gianni sa takk for seg øyeblikkelig og la seg på en marsjfart som om han var skutt ut i Romme.

I OL for fire år siden var Johann Olav Koss bare to hundredeler på sisterunden unna en 5000-meter med alle rundetidene under 32. Romme så ikke 30-tallet før ved femte passering. Bare de to siste rundene var såvidt over 31.

- Det er den beste følelsen i verden når du går så fort uten at det koster noe, sa Romme, som lenge har hatt skøytesportens bredeste glis. Gianni ble ikke skremt av 29-tallet. Da Rintje Ritsma prøvde seg på noe lignende i kampen mot Koss for fire år siden, sprakk han så han ble purpurrød i ansiktet.

«That killing feeling»

Henk Gemser hadde en mer brutal beskrivelse av Rommes løp: - Gianni had that killing feeling, sa den nederlandske treneren på pressekonferansen etterpå.

Indeed. Etter den oransje massakren i M-Wave-hallen er det norsk skøytesport som ligger kvestet tilbake på isen. Før jul så trener Sven-Håvard Sletten konturene av det beste norske 5000-lag på 30 år. Så endte det med den dårligste norske innsatsen på 5000 meter i et OL noen gang.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer