ÅRVÅKEN: Landslagsveteran Dennis Rommedahl (t.v.) advarer danskene mot å ta for lett på oppgaven som venter på Kypros i morgen.Foto: SCANPIX/AP Photo/Polfoto/Jens Dresling
ÅRVÅKEN: Landslagsveteran Dennis Rommedahl (t.v.) advarer danskene mot å ta for lett på oppgaven som venter på Kypros i morgen.Foto: SCANPIX/AP Photo/Polfoto/Jens DreslingVis mer

Rommedahl advarer mot dansk undervurdering av Kypros

- Vi er taktisk overlegne, men det gir ingen garanti for at vi vinner.

Danmark kjemper om gruppeseier i EM-kvalifiseringen. Landslagsveteranen Dennis Rommedahl advarer mot å ta lett på Kypros i fredagens viktige oppgjør.

Brøndby-spilleren, som tidligere har spilt mange sesonger i en rekke utenlandske klubber, mener danskene ikke må undervurdere fredagens motstander.

- Kypros er ikke like gode som de største lagene, men hvis vi gir dem tid og plass, kan de dra nytte av det. Da kan de spille rundt oss og skape mange sjanser. Det har vi også sett i noen av kampene de har spilt, sier Rommedahl.

- Vi er taktisk overlegne, men det gir ingen garanti for at vi vinner, legger han til.

Kypros ligger sist i gruppe H med bare to poeng på seks kamper. Det ene poenget kom i 4-4-kampen mot Portugal på bortebane.

- Det er et imponerende resultat, som sier noe om deres styrke. Og de har igjen et lag (APOEL Nikosia) med i mesterligaen. Det laget er uten mange store utenlandske profiler og har mest hjemlige spillere. Det sier en del om nivået deres, sier Rommedahl.

Fire dager etter Kypros-kampen er det en ny skjebnekamp for Danmark. I den siste gruppespillkampen kommer Portugal på besøk til Parken i København.

Portugal, Danmark og Norge står med samme poengsum i gruppe H, men Norge har en kamp mer spilt og trenger mye hjelp hvis laget skal ha mulighet til å komme til EM-sluttspillet.

(NTB)