Rommedahl synes Danmark fortjener gratisplass i EM

Fordi laget spiller god fotball.

(Dagbladet.no): Med tap mot Spania hjemme lørdag kveld forsvant Danmark ut i EM-mørket.

Det er aller verst for EM-sluttspillet, mener Danmark-ving Dennis Rommedahl.

Gode nok

Og legger til at danskene burde fått en gratisplass - fordi den europeiske fotballen er fattigere uten dansk dynamitt på banen i Østerrike og Sveits i 2008.

- Vi er gode nok til spille i EM. Den måten vi spiller fotball på gjør oss selvskrevne. Det er ikke alltid det lykkes på banen, men i vtankene spiller vi framtidsrettet fotball. Det burde blitt belønnet. Vi bør få et wildcard, sier Rommedahl til den danske gratisavisa 24 timer - ifølge Berlingske Tidende.

Han nevner ikke nasjoner som spiller dårligere fotball, men det er en kjent sak at noen dansker omtalte Norge som fjellaper i Nils Johan Sembs sjefsperiode.

Og Norge kan fortsatt gå til EM, sjansene er gode med seier i Bosnia i morgen.

- Det er trist når det er kjedelige lag som kommer gjennom nåløyet, i stedet for mer severdige lag. Danmark bringer noe positivt til fotballen. Vi spiller bedre fotball enn så mange andre. Men det er dessverre ikke alltid nok, for vi må være langt mer kyniske, sier Rommedahl til avisa.

DANSKENE MISTER NYTT SLUTTSPILL: 1-3 mot Spania hjemme var spikeren i kista for danskens EM-håp. Her er Dennis Rommedahl i aksjon lørdag, han mener europeisk fotball taper på at de rødhvite ikke er med. Foto: Scanpix/Afp
DANSKENE MISTER NYTT SLUTTSPILL: 1-3 mot Spania hjemme var spikeren i kista for danskens EM-håp. Her er Dennis Rommedahl i aksjon lørdag, han mener europeisk fotball taper på at de rødhvite ikke er med. Foto: Scanpix/Afp Vis mer

Skal drikke fatøl

Ajax-vingen var lagkamerat med Thomas Myhre i Charlton og lover at Danmark skal komme sterkere tilbake. Han gleder seg allerede til at landslaget skal sikre en plass i VM-sluttspillet i Sør-Afrika om tre år.

Og på dansk vis skal det feires grundig.

- Da lover jeg at jeg skal gå ut blant folk, med flosshatt, og drikke masse fatøl.

Tabell for EM kvalifisering gruppe F
LagKamperSUT+-Poeng
Sverige 9 7 1 1 20 4 22
Spania 10 7 1 2 19 8 22
Nord-Irland 9 5 1 3 14 11 16
Danmark 9 4 2 3 14 8 14
Latvia 9 3 0 6 9 11 9
Island 10 2 2 6 10 21 8
Liechtenstein 10 1 1 8 5 28 4
Rommedahl synes Danmark fortjener gratisplass i EM