Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Romøren best i skiflygingskvalik

Alle norske videre.

Bjørn Einar Romøren var lengst i kvalifiseringen til fredagens skiflygingsrenn i Planica. Han hadde 213 meter.

Til tross for en ustødighet i tilløpet var verdensrekordholderen Romøren sju meter lenger enn Adam Malysz, og åtte meter lenger enn Martin Koch. De tre var de eneste over 200 meter av dem som måtte kvalifisere seg.

Henning Stensrud (195,5) og Roar Ljøkelsøy (190) hadde det sjuende og 15. beste av hoppene, og dermed klare for fredagens skiflygingsrenn.

VM-vinneren Gregor Schlierenzauer oppnådde 223 meter, med en avsats høyere fart enn de ikke-forhåndskvalifiserte. Det var personlig rekord for østerrikeren.

Anders Jacobsen (210,5), Anders Bardal (219,5) og Tom Hilde (215,5) var alle forhåndskvalifisert. Hilde satte personlig rekord med to meter, mens Bardal tangerte sin personlige rekord.

Bare åtte hoppere var over 200 meter under ettermiddagens kvalifisering.

I det siste rennet søndag er det bare de 30 beste i verdenscupen som får delta. Lørdag er det lagkonkurranse i verdens største skiflygingsbakke.

(NTB)

LENGST: Bjørn Einar Romøren har hoppet lengre på ski enn noen annen. I dag var Hosle-gutten lengst av alle som måtte kvalifisere seg til morgendagens renn. Foto: Scanpix
LENGST: Bjørn Einar Romøren har hoppet lengre på ski enn noen annen. I dag var Hosle-gutten lengst av alle som måtte kvalifisere seg til morgendagens renn. Foto: Scanpix Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media