Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Romøren ble lurt av tavlefeil

Måtte springe for å rekke finaleomgangen.

BISCHOFSHOFEN (Dagbladet.no): Etter 121,5 meter i første omgang var Bjørn Einar Romøren på vei hjem fra hoppbakken i Bischofshofen. Han trodde han var slått ut.

- Det er bare å pakke sammen, sa han skuffet, og tok seg god tid sammen med det norske pressekorpset i bunn av bakken. Det skulle han ikke ha gjort ...

Var likevel blant de 30 beste 

For plutselig fikk han vite at hoppet hans egentlig var 122,5 meter langt - og at han dermed lå på delt 28.-plass, blant de 30 som gikk videre til finaleomgangen.

- «Hva gjør du her nede? Du er nummer 28,» fikk jeg beskjed om, forteller han.

- Jeg brukte bare halvparten av trappetrinnene og fikk høy puls på vei opp. Da jeg nådde toppen, var prøvehopperne klare på bommen, fortsetter 26-åringen, som skulle sette utfor allerede som nummer tre etter at prøvehopperne hadde gjort sitt.

- Som å satse med skøyter på blankis

Men til tross for den stressende oppturen/oppladningen, vil han ikke skylde 24.-plassen på det. Sistehoppet var 123 meter.

Romøren ble lurt av tavlefeil

- Jeg har hatt dårlig tid og høy puls før også, jeg, uten at det har hindret meg fra å hoppe godt, påpeker han.

- Problemet er at jeg ikke klarer å bruke underlaget på kanten skikkelig i satsen. Det kan sammenlignes med å satse på blankisen med skøyter. Da får du ikke ut nok energi, forklarer han for Dagbladet.no.

- Tenker alltid på skiflyging

Hoppuka hans ble ødelagt allerede da han falt under første renn. Nå gjelder det bare å raske med seg flest mulig verdenscuppoeng, og ellers se framover.

- Hvor mye tenker du på neste måneds skiflygings-VM, som et mål der framme?

- Jeg tenker alltid på skiflyging! nøyer den regjerende verdensrekordholderen (239 meter) seg med å si.

TRAVEL MANN: Men Bjørn Einar Romøren ville ikke skylde på den feil oppgitte lengden, med påfølgende stress. - Satsproblemet mitt kan sammenlignes med å satse med skøyter på blankisen, forklarer han. Foto: TERJE BENDIKSBY/SCANPIX
TRAVEL MANN: Men Bjørn Einar Romøren ville ikke skylde på den feil oppgitte lengden, med påfølgende stress. - Satsproblemet mitt kan sammenlignes med å satse med skøyter på blankisen, forklarer han. Foto: TERJE BENDIKSBY/SCANPIX Vis mer
BALANSEKUNST: Tsjekkiske Roman Koudelka mistet den venstre skien og klarte nesten å stå på ett bein til han hadde passert fallgrensa.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media