Romøren ble norgesmester på plast

Elitelaget viste styrke i Granåsen.

Hoppforbundet har satset friskt foran OL-sesongen, og forandret treningsopplegget som har gitt mange norske seire de siste årene. Seiersresepten nå skal bestå av mer muskler og større spenst.

Og i dag fikk hoppsjef Clas Brede Bråthen den bekreftelsen han håpet å få under plast-NM.

– Dette er nok et signal på at de tingene vi har gjort i sommer og høst har vært de riktige, og det er godt å se at ting går i den retningen vi ønsker. Vi er i rute i henhold til planen. Så får vi håpe at det er vi som har den beste planen, sier Bråthen til Avisenes Nyhetsbyrå (ANB).

Romøren suveren

For det var full elitedominans under storbakke-NM søndag. Og best av dem alle var regjerende mester Bjørn Einar Romøren.

– Bjørn Einar hoppet veldig godt. Det var topp internasjonalt nivå på det han gjorde. Det er også veldig gledelig å notere at han klarte å prestere absolutt maks av det han har gjort her under konkurransen, sier Bråthen.

Og det var kun kjente navn som fulgte etter Romøren på resultatlisten. Daniel Forfang, Sigurd Pettersen, Roar Ljøkelsøy, Lars Bystøl, Henning Stensrud og Tommy Ingebrigtsen tok de neste plassene.

– Daniel imponerte i likhet med Bjørn Einar. Sigurd hadde et ok hopp og et veldig bra finalehopp, mens Roar fikk til et veldig bra førstehopp. Henning viser også fin framgang etter skadeavbrekket, sier Bråthen.

PLASTMESTER: Bjørn Einar Romøren var best i Granåsen i dag. Arkivfoto: Scanpix
PLASTMESTER: Bjørn Einar Romøren var best i Granåsen i dag. Arkivfoto: Scanpix Vis mer

Kojonkoski tenker fortsatt

Like fornøyd er ikke sportssjefen med Bystøl og Ingebrigtsen.

– Tommy presterte under det nivået han har vist på trening, og Lars var også litt under pari.

Hopperne reiser allerede mandag til Frankrike, hvor de skal finpusse formen ytterligere. Deretter drar til Innsbruck hvor de avslutter sommersesongen.

– Vi blir borte en uke, og håper å få stilt inn kanonene før snøen begynner å lave nedover oss, sier han.

Hoppsjefen kan også fortelle at det ikke er noe nytt med tanke på landslagstrener Mika Kojonkoskis framtid. Finnen har kontrakt ut OL-sesongen.

– Det er status quo. Vi jobber videre mot de målene som er viktige for oss, og vi er ikke bekymret over situasjonen med Mika. Det er egentlig en sak som NRK blåste liv i, sier Bråthen.

(ANB)