Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Hopp:

Romøren dømt til 18 dagers betinget fengsel

Kjørte med promille, men beholder jobben som markedssjef i Norges Skiforbund. 

FRATATT FØRERKORTET: Bjørn Einar Romøren må klare seg uten lappen i 14 måneder. Foto: Geir Olsen / NTB Scanpix
FRATATT FØRERKORTET: Bjørn Einar Romøren må klare seg uten lappen i 14 måneder. Foto: Geir Olsen / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(NTB/Dagbladet) Bjørn Einar Romøren (36) er dømt til 18 dagers betinget fengsel og 62 000 kroner i bot for promillekjøringen i mars. Det melder Budstikka som har fått tilgang til dommen.

Den tidligere skihopperen var på vei til jobb for Norges Skiforbund i skiflygingsbakken i Vikersund da han ble stoppet i en kontroll på formiddagen 19. mars. Da hadde han 0,6 i promille, kom det fram i dommen i Asker og Bærum tingrett.

Saken mot den tidligere verdensrekordholderen ble avgjort som en tilståelsesdom. Romøren hadde ingen innvendinger mot måleresultatet.

- Det er ikke noe annet å gjøre enn å ta konsekvensene. Jeg har ikke noe å utsette på dommen. Det er flaut. Men jeg må bare ta det som kommer når jeg har vært så dum, sier Romøren til Dagbladet.

Ingen sjokkopplevelse

Dommen var i tråd med politiets påstand. Romøren må klare seg uten førerkort i 14 måneder og må i tillegg ta ny førerprøve for å få det tilbake.

SPORTSSJEF: Clas Brede Bråthen. Foto: Lise Åserud / NTB Scanpix
SPORTSSJEF: Clas Brede Bråthen. Foto: Lise Åserud / NTB Scanpix Vis mer

Når Dagbladet treffer Romøren på telefonen tirsdag ettermiddag, sitter han på trikken:

- Det er jo en og annen som har fått med seg dette. Det har ikke gått under radaren, sier han.

- Men når det gjelder resten av tilværelsen, har det gått mest utover kona. Som du hører sitter jeg på trikken, sier Romøren, som fortsetter i jobben som markedssjef for hopperne.

Hoppernes sportssjef, Clas Brede Bråthen, sier til Dagbladet:

- Dette er omtrent som forespeilet i forhold til informasjonen vi fikk i forkant av avgjørelsen. Det er selvfølgelig kjedelig for Bjørn Einar. Men han var forberedt, det var ingen sjokkopplevelse å få dette servert.

Saken er blitt behandlet som en personalsak internt i skiforbundet.

- Det som ble sagt der holder vi internt. Men det blir ingen endring i arbeidsforholdet, sier Bråthen til Dagbladet.

- Min personlige mening - og tilbakemeldingene jeg har fått - er at han har håndtert dette bra. Han har tatt det fulle ansvaret, og ikke gjort noen forsøk på å vri seg unna eller bortforklare det som skjedde. Han har håndtert en kjedelig sak på en måte som ikke har forverret situasjonen.

Fikk ikke medhold

- Hvordan har han taklet situasjonen de siste ukene?

- Bjørn Einar er ikke den som sutrer og klager, eller gråter sine tårer over systemet. Han tenker som så: «Dette er jeg skyld i selv. Da skal jeg også håndtere det selv.»

Romørens advokat, Eirik Pleym-Johansen, ba om en kortere inndragingstid av førerkortet siden han er avhengig av bil i jobben sin som markedsansvarlig i skiforbundet, men det gikk ikke tingretten med på.

- Retten kan ikke se at virkningen for siktede er vesentlig annerledes enn for andre i tilsvarende situasjon. Retten kan heller ikke se at mediedekningen av saken eller andre forhold bør gi grunnlag for å gå under 14 måneder. Hensynet til trafikksikkerheten og den alminnelige lovlydighet tillegges avgjørende vekt i saken, skriver tingrettsdommer Kirsten Bleskestad i dommen.