Romøren får fornyet tillit på landslaget

Tross svak vinter.

FORNYET TILLIT: Bjørn Einar Romøren er en del av Norges landslag også kommende vinter, til tross for en tøff vinter.Foto: Thomas Rasmus Skaug / Dagbladet
FORNYET TILLIT: Bjørn Einar Romøren er en del av Norges landslag også kommende vinter, til tross for en tøff vinter.Foto: Thomas Rasmus Skaug / DagbladetVis mer

ULLEVAAL STADION (Dagbladet): Bjørn Einar Romøren får ny tillit på hopplandslaget kommende sesong. Det ble klart da landslagstrener Alexander Stöckl presenterte troppen i ettermiddag.

Uttaket av Romøren var kanskje det man knyttet mest spenning til på forhånd, etter at den tidligere verdensrekordholderen hadde en tøff vintersesong på landslaget, og blant annet slet med ryggproblemer.

- Ryggen er betydelig bedre, men ikke fiks ferdig ennå. Jeg har fått fred og ro under oppholdet i USA og også fått trent opp mer muskulatur. Jeg ser på kommende sesong på at jeg vil ha en bra sesong. Det er en stund siden. Så kommer 2014-sesongen som også er veldig spennende, sier Romøren til NTB.

Laget til vinteren er dermed:

Anders Bardal (Steinkjer), Anders Fannemel (Hornindal), Tom Hilde (Asker), Bjørn Einar Romøren (Øvrevoll Hosle), Vegard Haukø Sklett (Grong), Rune Velta (Lommedalen), Andreas Stjernen (Sprova).

Hatmail
Romøren skuffet også i skiflygings-VM på hjemmebane i Vikersund, og 31-åringen mente selv han kostet Norge en medalje i lagkonkurransen.

Etter Vikersund fikk han til og med hatmail av folk rundt om i landet. Noen mente han hadde sviktet landet sitt, mens andre ikke la skjul på hva de mente om framtida hans: «Legg opp!»

- Folk kunne spart seg for det. Det er aldri hyggelig med slike tilbakemeldinger. De må få lov til å mene det. Det er en del av å være toppidrettsutøver og jeg må takle medgang og motgang. Folk må forstå at jeg er den som er mest skuffet, sa Romøren til Dagbladet om hetsen han mottok.

Hosle-hopperen oppnådde ifølge NTB en sjuendeplass som best denne sesongen, i Val di Fiemme. Han avsluttet vinteren med å bli henholdsvis nummer ti og ni i de to skiflygingsrennene i Planica i mars.

Bjørn Einar Romøren vant sist et verdenscuprenn i finske Kuusamo 28. november 2009. Totalt er det blitt åtte triumfer på nordmannen.

Ingen Jacobsen
Anders Jacobsen er på sin side ikke tatt ut, i sin comebacksesong.

Jaocbsen tok en pause før denne sesongen, men ønsker nå å satse for fullt igjen.

I comebacket i NM vant Jacobsen rennet i liten bakke og lagkonkurransen, men uten øvrige «ferske» resultater å vise til, ble grunnlaget for tynt for landslagstrener Alexander Stöckl.

- Anders må først bevise at han er god nok til å hoppe i verdenscupen, og til det må han kvalifisere seg gjennom renn i kontinentalcupen, sier Alexander Stöckl.

- Jeg har snakket med ham og han er innforstått med at det ikke bare var å komme tilbake uten å ha resultater å vise til. Dette har også litt med signalene vi gir de andre hopperne, sier landslagstreneren.