FORNYET TILLIT: Bjørn Einar Romøren er en del av Norges landslag også kommende vinter, til tross for en tøff vinter.Foto: Thomas Rasmus Skaug / Dagbladet
FORNYET TILLIT: Bjørn Einar Romøren er en del av Norges landslag også kommende vinter, til tross for en tøff vinter.Foto: Thomas Rasmus Skaug / DagbladetVis mer

Romøren får fornyet tillit på landslaget

Tross svak vinter.

ULLEVAAL STADION (Dagbladet): Bjørn Einar Romøren får ny tillit på hopplandslaget kommende sesong. Det ble klart da landslagstrener Alexander Stöckl presenterte troppen i ettermiddag.

Uttaket av Romøren var kanskje det man knyttet mest spenning til på forhånd, etter at den tidligere verdensrekordholderen hadde en tøff vintersesong på landslaget, og blant annet slet med ryggproblemer.

- Ryggen er betydelig bedre, men ikke fiks ferdig ennå. Jeg har fått fred og ro under oppholdet i USA og også fått trent opp mer muskulatur. Jeg ser på kommende sesong på at jeg vil ha en bra sesong. Det er en stund siden. Så kommer 2014-sesongen som også er veldig spennende, sier Romøren til NTB.

Laget til vinteren er dermed:

Anders Bardal (Steinkjer), Anders Fannemel (Hornindal), Tom Hilde (Asker), Bjørn Einar Romøren (Øvrevoll Hosle), Vegard Haukø Sklett (Grong), Rune Velta (Lommedalen), Andreas Stjernen (Sprova).

Hatmail
Romøren skuffet også i skiflygings-VM på hjemmebane i Vikersund, og 31-åringen mente selv han kostet Norge en medalje i lagkonkurransen.

Etter Vikersund fikk han til og med hatmail av folk rundt om i landet. Noen mente han hadde sviktet landet sitt, mens andre ikke la skjul på hva de mente om framtida hans: «Legg opp!»

- Folk kunne spart seg for det. Det er aldri hyggelig med slike tilbakemeldinger. De må få lov til å mene det. Det er en del av å være toppidrettsutøver og jeg må takle medgang og motgang. Folk må forstå at jeg er den som er mest skuffet, sa Romøren til Dagbladet om hetsen han mottok.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Hosle-hopperen oppnådde ifølge NTB en sjuendeplass som best denne sesongen, i Val di Fiemme. Han avsluttet vinteren med å bli henholdsvis nummer ti og ni i de to skiflygingsrennene i Planica i mars.

Bjørn Einar Romøren vant sist et verdenscuprenn i finske Kuusamo 28. november 2009. Totalt er det blitt åtte triumfer på nordmannen.

Ingen Jacobsen
Anders Jacobsen er på sin side ikke tatt ut, i sin comebacksesong.

Jaocbsen tok en pause før denne sesongen, men ønsker nå å satse for fullt igjen.

I comebacket i NM vant Jacobsen rennet i liten bakke og lagkonkurransen, men uten øvrige «ferske» resultater å vise til, ble grunnlaget for tynt for landslagstrener Alexander Stöckl.

- Anders må først bevise at han er god nok til å hoppe i verdenscupen, og til det må han kvalifisere seg gjennom renn i kontinentalcupen, sier Alexander Stöckl.

- Jeg har snakket med ham og han er innforstått med at det ikke bare var å komme tilbake uten å ha resultater å vise til. Dette har også litt med signalene vi gir de andre hopperne, sier landslagstreneren.