UTE AV RENNET: Bjørn Einar Romøren svevde ned Holmenkollen i går. Kveldens renn får han ikke være med på, likevel. Foto: Heiko Junge / Scanpix
UTE AV RENNET: Bjørn Einar Romøren svevde ned Holmenkollen i går. Kveldens renn får han ikke være med på, likevel. Foto: Heiko Junge / ScanpixVis mer

Romøren får ikke hoppe i kveld

Angrer på at han ble først ut i nye Kollen.

|||• Hoppsjefen: - Romøren er veldig lei seg

(Dagbladet): Bjørn Einar Romøren kan vente seg straff fra hoppforbundet for gårsdagens aller første svev ned Holmenkollen.

Hoppsjef Clas Brede Bråthen varsler sanksjoner mot både landslags-hopperen og Kollenhopp. Kanskje er Romørens straff at han ikke får være blant de 20 som setter utfor i Holmenkollen i kveld.

I en pressemelding skriver Romøren at det er besluttet at han ikke skal hoppe etter Anette Sagen kl. 19.30 i kveld, han fastslår at hendelsene i bakken i går er årsaken.

Hoppjenta Sagen fikk mandag oppdraget med å innvie nye Holmenkollen, men er i praksis nummer 13 i sporet.

- Som en følge av turbulensen etter gårdsdagens testhopp, kommer jeg ikke til å hoppe i kveldens offisielle åpning. Det er en beslutning jeg har respekt og forståelse for. Anette Sagen fortjener all den oppmerksomheten hun kan få, og jeg ønsker ikke at min eventuelle tilstedeværelse skal overskygge hennes fullt fortjente historiske øyeblikk ytterligere, skriver hopperen.

10 punkter
Romørens pressemelding består av 10 punkter. Det første er en fullstendig beklagelse.

- Jeg er den første til å beklage at gårsdagens testhopping kan ha tatt bort noe av glansen for Anette Sagens historiske første offisielle hopp i Nye Holmenkollen i kveld. Det har aldri vært meningen.

Hosle- og Kollen-hopperen angrer på at han ble førstemann, selv om det bare var en test.

- I ettertid angrer jeg likevel at jeg ikke sørget for at en annen hopper satte utfor først, men samtidig ser jeg poenget med å sende en erfaren hopper utfor i et helt nylagt spor og nypreppet bakke, i verdens kanskje mest berømte hoppanlegg.

Liten glede
28-åringen forteller at han ble spurt om å delta i de siste forberedelsene av den nye bakken, og er stolt av å ha bidratt foran foran kveldens offisielle åpning.

Men å være først utfor i Kollen er ikke noe han regner som en seier.

- Personlig føler jeg veldig liten triumf eller glede over å ha vært førstemann i svevet i den nye bakken. Akkurat som at offisielle rekorder aldri settes på trening, skal heller ikke testing av nye anlegg skrives inn i historiebøkene. Der er det Anette Sagen som bør og skal stå. Det fortjener hun, skriver Romøren.

Mannen med verdensrekorden i skiflyging ber media om å slutte å jakte på syndebukker i Holmenkoll-saken.

- Fokuser heller på de positive sidene ved at Norge igjen har fått et skianlegg i den absolutte verdenstoppen, som i kveld åpnes av et uredd, flott idrettsforbilde. Mediene kan effektivt sørge for at Anette huskes som den første hopperen i Nye Holmenkollen.

Inntil videre er han rett mann til å felle dommen over bakken med K-punkt på 120 meter.

- Det er rett og slett blitt et fantastisk anlegg. Helt rått!

Kollen-brøl
Hosle-hopperen ber publikum å ta vel i mot Sagen i Holmenkollen i kveld.

- Jeg håper inderlig at tusenvis av mennesker fra Oslo og Bærum valfarter til Holmenkollen ved 19-tiden i kveld, for å gi Anette det berømte Kollenbrølet hun fortjener.

Hoppsjef Clas Brede Bråthen besvarte ikke Dagbladets henvendelse i ettermiddag.

BEKLAGER: Bjørn Einar Romøren innser at det var uklokt at han tok det første svevet. Foto: Thomas Rasmus Skaug / Dagbladet
BEKLAGER: Bjørn Einar Romøren innser at det var uklokt at han tok det første svevet. Foto: Thomas Rasmus Skaug / Dagbladet Vis mer