Romøren fikk dårlig betalt på stilen

Bjørn Einar Romøren var i betydelig bedre humør onsdag enn etter det første hoppukerennet for tre dager siden.

Hoslehopperen ble nest beste nordmann på 15. plass, men fikk veldig dårlig betalt på stilen etter å ha vært ustø da han landet på 116 meter i siste hoppet. Med tilsvarende stilkarakterer som i førstehoppet hadde han tatt 10. plassen.

- Det var to bra skihopp og dette her er jo artigere enn det som skjedde i Oberstdorf, sa Romøren til NTB.

Søndag fikk han ikke hoppet finaleomgangen fordi han ble slått ut i duellen, og kom heller ikke med blant de fem beste utslåtte hopperne. Onsdag slo han ut lagkameraten Anders Bardal i duellen.

Bjørn Einar Romøren og Sigurd Pettersen brygget begge på forkjølelse nyttårsaften. 1. nyttårsdag var de allerede på bedringens vei.

- Jeg fikk stoppet sykdommen før den slo skikkelig ut. Nå er det bare å stå på videre og følge det opp resten av hoppuken, sa Romøren.

Blid finne

Landslagstrener Mika Kojonkoski var også en blid mann på årets første dag.

- Veldig moro. Det ble en bra dag og jeg følte at vi har litt mer heldige med forholdene denne gangen. Men vi fikk jo altfor dårlig betalt hos dommerne. Vi må trene mer på avslutningen av hoppene, sa Kojonkoski til NTB.

Kojonkoski er også optimist med tanke på de kommende konkurransene i Innsbruck (lørdag) og Bischofshofen (mandag). Begge bakkene mer moderne og større (K120) enn bakkene i Oberstdorf og Garmisch-Partenkirchen, og bør derfor passe de norske hoppere bedre.

- Våre hoppere er bedre til å fly og er ikke så gode på hoppkanten ennå. Derfor bør de bakkene passe oss bedre, sa finnen, som har sett at hele laget har hevet seg opp på et høyere nivå den siste tiden.

(NTB)