FORSTÅR - OG FORSTÅR IKKE: Bjørn Einar Romøren (t.v.) støtter Anders Jacobsen i at det er riktig å ta seg en pause når motivasjonen er borte. Men sier at han selv er så sterkt motivert at det er «litt gresk» for ham. Foto: Berit Roald, Scanpix
FORSTÅR - OG FORSTÅR IKKE: Bjørn Einar Romøren (t.v.) støtter Anders Jacobsen i at det er riktig å ta seg en pause når motivasjonen er borte. Men sier at han selv er så sterkt motivert at det er «litt gresk» for ham. Foto: Berit Roald, ScanpixVis mer

Romøren forstår avgjørelsen til Jacobsen

- Likevel blir det litt gresk for meg.

- Hver dag jeg står opp, ønsker jeg å bli en bedre skihopper. Har man ikke den gløden, er det bare å gi seg, sier Bjørn Einar Romøren (30) til NTB.

Den tidligere verdensrekordholderen har full forståelse for at kameraten Anders Jacobsen (26) takker nei til landslaget etter å ha gått tom for motivasjon.

- Det er en tøff avgjørelse. Han får sikkert høre til det kjedsommelige at motivasjonen burde ha vært der nå som skiflygings-VM på hjemmebane nærmer seg, men det nytter ikke så lenge gløden er borte, slår Romøren fast.

- Det er riktig å ta en pause når ting er kjedelig og grått. Vet man ikke om en er motivert, så er en vanligvis ikke det.

Også Romøren har opplevd mange opp- og nedturer i hoppbakken de siste sesongene.

- Om jeg faller og slår meg, vil jeg bare opp igjen og gjøre det bedre. Vinner jeg renn, kan jeg nesten ikke vente med å gjøre det om og om og om igjen. Gløden inni oss gjør det enkelt å gå på trening og pushe på hver dag. Å drive toppidrett med 90 prosent innsats blir bare feil, mener 30-åringen.

Motivasjonen til Romøren er det lite i veien med.

- Jeg har visst lenge at Anders slet med motivasjonen, kan sette meg inn i situasjonen og forstår synspunktene hans veldig lett, men samtidig er jeg så motivert selv at det likevel blir gresk for meg.

Anders Jacobsen brukte timevis i telefonen forrige uke for å informere lagkameratene sine om avgjørelsen.

(NTB)