Romøren hedret mamma og pappa med sponsorplass på hanskene

- Det er de som har vært hovedsponsorene hele livet.

PAPPA PÅ HØYRE: Og Mamma på venstre. Bjørn Einar Romøren hyllet foreldrene i sølvhoppene i Midstubakken.Foto: Dagbladet
PAPPA PÅ HØYRE: Og Mamma på venstre. Bjørn Einar Romøren hyllet foreldrene i sølvhoppene i Midstubakken.Foto: DagbladetVis mer

HOLMENKOLLEN (Dagbladet): Mika Kojonkoski innrømmer at det var litt som å drive med kortspill da han valgte å vrake Johan Remen Evensen til fordel for Bjørn Einar Romøren, morgenen før lagkonkurransen i Midtstubakken.

Etter to sterke Romøren-hopp og sølv, viste det seg at finnen satt med gode kort. Eller som Romøren sier det:

- Kjenner du ham og kortspill, så hadde han vel to spar-ess.

Romøren tok vare på sjansen han fikk, etter å ha svelget skuffelsen over å miste den første VM-konkurransen i Kollen.

Hedret foreldrene
Etter sølvet kunne Kollen-hopperen strekke to knyttnever i været - en med påskriften mamma, og en med påskriften pappa.

- Jeg har jo alle disse andre sponsorene, og ser jeg tilbake på alle disse årene så er det vel ingen tvil om at mamma og pappa har vært hovedsponsorene hele veien, forklarer Romøren.

- Jeg syns det var en veldig fin måte å vise at jeg setter pris på det, og si fra at det er viktig at man setter pris på foreldrene sine. Samtidig vil jeg si at det er viktig at foreldre tar med ungene ut i bakkene og gir nye folk lyst til å være med på dette, sier han.

Halve kompisgjengen
Romøren har snakket om VM i Oslo som VM på hjemmebane i hele år, men den vanskelige starten og vrakingen ga ingen drømmestart på mesterskapet.

Sportssjef Clas Brede Bråthen mener hopplagets eldstemann viser styrke.

- Det er imponerende. Det er hjemmebane for ham og et press jeg tror de færreste kan forestille seg. Å komme inn her i tolvte time, og hoppe i den bakken som omtrent ligger i hagen hans, det er imponerende. Men det er også styrken til Bjørn Einar, det faktisk å ta ut helt ekstreme ting bare han blir presset nok, sier Bråthen til Dagbladet.

Nå ser Romøren fram til å fortsette med hoppingen i bakgården.

- Halvparten av kompisene mine jobber jo her, sier han til Dagbladet.

- Jeg gleder meg veldig, veldig til storbakkerennene. Nå er man i gang med VM, og selv om det ikke ble den starten jeg hadde ønsket, så har jeg veldig trua på meg selv, det må jeg innrømme, sier Romøren.