Romøren klar for comeback

Friskmeldt etter ryggoperasjonen.

 TILBAKE:  Bjørn Einar Romøren er tilbake i hoppbakken igjen, og deltar i norgescuprennet i Granåsen fredag. Foto: Eirik Helland Urke / Dagbladet
TILBAKE: Bjørn Einar Romøren er tilbake i hoppbakken igjen, og deltar i norgescuprennet i Granåsen fredag. Foto: Eirik Helland Urke / DagbladetVis mer

Etter flere sesonger med ryggproblemer la bæringen seg under kniven i fjor høst. Han har hatt jevn framgang på trening gjennom vinteren, våren og sommeren.

- Det har tatt tid, men det gjelder å være tålmodig. Det er moro å være tilbake med startnummer på brystet, sier Romøren.

Romøren konkurrerer fredag i norgescuprennet i Granåsen, og han stiller i plastmesterskapet i storbakken lørdag. Der får han blant annet konkurranse fra landslagshopperne Anders Bardal, Andreas Stjernen og Tom Hilde.

Det skal hoppes med issporet i tilløpet slik at det blir «vinterfølelse» i Romørens comeback.

Landslagstrener Alexander Stöckl så Romøren i aksjon under tilsvarende forhold i Midtstubakken denne uken.

- Det er herlig å se ham hoppe igjen, og det så faktisk ganske OK ut. Men det blir viktig for Bjørn Einar å bruke tid på å komme tilbake for fullt. Han må ta steg for steg, men prognosene ser fine ut, sier Stöckl.

Til uken reiser de rundt 30 utøverne som er med i toppidrettssatsingen, på samling i tyske Oberstdorf. Romøren skal også dit for å få matchet seg mot Norges beste hoppere.

(NTB)