Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Romøren landet på 90 meter i rekordbakken

Bjørn Einar Romøren skuffet stort i Planica.

(Dagbladet.no) Bjørn Einar Romøren har hoppet 239 meter. Ingen i verden har hoppet så langt.

Søndag formiddag landet han på 90 meter i den samme bakken.

Nordmannen håpet på et par lange svev i sesongens siste renn - men i stedet flakset han nedover bakken og han landet før moroa hadde startet.

- Det så ikke ut som det var noe spesielt galt med forholdene. Det er vanskelig å se hva som gikk galt, sier NRK-ekspert Espen Bredesen.- Et katastrofehopp. Det var dårlig, men vi var glad for at han ikke gjorde det i går (i lagkonkurransen). Det hadde vært verre for oss, sier assisterende landslagstrener Geir Ole Berdahl til NTB.

Få over 200

Dermed ble det ingen finaleomgang på Romøren. Tom Hilde var beste nordmann etter førsteomgangen, med en sjetteplass. Hilde landet på 198,5 meter.

Bare fem hoppere kom seg over 200 meter i mammutbakken, men Gregor Schlierenzauer fløy ned til 217,5 meter - og han tok et stort steg mot sin 11. verdenscupseier.

Anders Bardal hoppet 195,5 meter og var nest beste nordmann på åttendeplass, mens Anders Jacobsen var nummer 13.

NEDTUR: Bjørn Einar Romøren har hoppet 239 meter i Planica - men han var langt fra rekorden i verdenscupavslutningen. Foto: AP
NEDTUR: Bjørn Einar Romøren har hoppet 239 meter i Planica - men han var langt fra rekorden i verdenscupavslutningen. Foto: AP Vis mer

- Vi var favoritter før VM, men innfridde ikke. Etter gårsdagens seier i lagkonkurransen var vi også blant favorittene i dag, men det ser ikke ut til at vi innfrir, sa Bredesen etter de første hoppene.

Satte opp farten

I finalen ble farten satt opp, og vi ble servert flere lange svev. Schlierenzauer fløy lengst igjen, og landet på 231 meter. Det ble en stor dag for Østerrike i Planica. Martin Kock kapret nemlig andreplassen og Thomas Morgenstern sikret seg seieren i verdenscupen.

De norske gutta leverte en god finaleomgang, og Anders Bardal ble beste nordmann med en sjetteplass. Han hoppet 211,5 meter i sesongens siste hopp og endte 46,2 poeng bak Schlierenzauer.

Tom Hilde kom på sjuendeplass og Anders Jacobsen endte på åttende.

- Anders (Bardal) er blitt vant til å hoppe i verdenscupsirkuset og vet at han er god nok til å hevde seg. Da er han også trygg på seg selv, og det gjør at han kan være avslappet. Tidligere har Anders vært litt stresset fordi han har følt at han måtte prestere mer enn det han er god for, sier Berdahl.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media