Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Romøren legger opp etter neste sesong

Håper å være tilbake på toppnivå i mars.

Oslo  20130115.
Skihopper Bjørn Einar Romøren under trening på NiH i Oslo tirsdag.
Foto: Lise Åserud / NTB scanpix
Oslo 20130115. Skihopper Bjørn Einar Romøren under trening på NiH i Oslo tirsdag. Foto: Lise Åserud / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Hopperen Bjørn Einar Romøren (32) gir seg selv en sesong til før han velger å legge opp, melder Nettavisen. Årets sesong er ødelagt på grunn av ryggoperasjonen.

- Jeg har bestemt meg for å legge skiene på hyllen etter neste sesong. Det er ikke fordi motivasjonen ikke er der, for det er fryktelig gøy å hoppe på ski, men jeg har vært med lenge, sier Romøren til Nettavisen.

Han vet ennå ikke hva han gjøre når hoppkarrieren er over. Han mener selv at etter 13 år som student på BI bør han være veldig smart.

Romøren har de siste sesongene slitt med ryggproblemer og ble operert for prolaps før sesongstart. Han har hatt stor framgang i opptreningen om dagen, og håper å bli klar til hopping på toppnivå igjen til Holmenkollrennet i midten av mars.

«Ørnen fra Hosle» hadde verdensrekorden i skiflyging med 239 meter i nesten seks år. Han mistet den til Johan Remen Evensen i Vikersundbakken i 2011 som først landet på 243 meter og senere økte til 246,5 meter.

Romøren har vunnet åtte verdenscuprenn i karrieren. I favorittøvelsen skiflyging har han to laggull, et lagsølv og en lagbronse å se tilbake på. Han har et VM-sølv og to VM-bronse, mens han også har en OL-bronse.

(NTB)

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!