YDMYK: Rune Velta liker at Bjørn Einar Romøren har stor tro på lagkameratene, men vil ikke lansere seg selv som medaljekandidat i den individuelle VM-konkurransen.
Foto: Lise Åserud / Scanpix
YDMYK: Rune Velta liker at Bjørn Einar Romøren har stor tro på lagkameratene, men vil ikke lansere seg selv som medaljekandidat i den individuelle VM-konkurransen. Foto: Lise Åserud / ScanpixVis mer

Romøren mener alle de fire norske kan ta medalje

- Velta og? Jeg tror ikke det, sier Rune Velta.

LIVESTUDIO: Følg skiflygings-VM direkte i Dagbladets livestudio fra kl. 1530.

VIKERSUND (Dagbladet): Til tross for at verdenscupleder Anders Bardal måtte gruble litt etter middels hopping dagen før dagen i Vikersund, gjorde to unggutter og stabil kvalikhopping sitt til at optimismen rår i den norske leiren før dagens første to omganger.

Bjørn Einar Romøren mener rett og slett at det er fire medaljehåp på det norske laget.

- Vi har fire kandidater som alle har et potensial til å kunne ta medalje her. Det er spesielt morsomt at Anders Fannemel og Rune Velta har funnet flyten såpass godt, så får vi se om også Bardal kan finne tilbake den gode følelsen og ta den med inn i morgen, sier han.

- Jeg har i hvert fall en drøm om å ta en medalje i dette mesterskapet, og jeg skal prøve å få til mer og mer av det jeg vet jeg kan. Så får vi først se om jeg får det til, og hvor langt det rekker. Men jeg vet jeg er god nok, sier Romøren til Dagbladet.

Velta: Nei
Nevnte Fannemel og Velta ble nummer to og tre i kvaliken i går, og viste stigende kurve hele veien.

Velta er imidlertid klar på at han ikke er en medaljekandidat.

- Nei, nei. Med sånne navn som Kofler, Koch, Kranjec, Bardal Ito ... Det er nok av navn som kan ta medalje. Velta? Nei, jeg tror ikke det, sier han.

- Det er hyggelig av Romøren å si det. Mulighetene er der, men da skal man hoppe jævlig godt, sier Velta.

Typisk Romøren
Anders Fannemel satte personlig rekord igjen - det gir selvtillit.

- Jeg er enig i at alle fire kan ta medalje på en veldig god dag. Men da skal ting klaffe, i fire hopp i et VM. Vi får se, sier Fannemel.

Om ikke alle er like tydelige som Bjørn Einar Romøren på medaljemulighetene i løpet av de to dagene, synes i hvert fall landslagstrener Alexander Stöckl at eldstemann viser riktig innstilling.

- Det er veldig ambisiøst sagt. Men etter i dag viser vi at vi har sjanse til å ta medalje. Fire kandidater er nok for optimistisk, men sånn er Bjørn Einar, sier han.