Romøren og Ljøkelsøy best i kvaliken

Alle de norske kvalifisert i Bischofshofen.

(Dagbladet.no): Det er duket for en spennende avslutning på den tysk-østerrikske hoppuka i Bischofshofen i morgen. Sammenlagttreer Roar Ljøkelsøy viste styrke i dagens kvalifisering, og noterte den nest beste poengsummen.

Ljøkelsøy ble kun slått av Bjørn Einar Romøren i dagens kvalifisering. Han hoppet 137 meter og fikk gode stilkarakterer.

Sveitsiske Andreas Küttel og finske Janne Ahonen er imidlertid oppført som nummer én og to på den offisielle resultatlista.

Farta ble nemlig redusert før de tre beste hopperne i verdenscupen, som uansett var kvalifisert. Tredjemann, tsjekkeren Jakub Janda, valgte i dag igjen å ikke hoppe kvalifiseringen.

- Må jo smile

Dermed var det Romøren som hadde den klart sterkeste poengsummen. På sletta gliste han fra øre til øre.

- Jeg må jo smile når jeg hopper sånn. Hoppet var fint. Det er deilig å kjenne når det først begynner å fly, sier Romøren til NRK.

Roar Ljøkelsøy hoppet 135,5 meter i dag. Han har 15,4 poeng å ta igjen på tsjekkiske Janda i sammendraget. Mellom de to i sammendraget ligger Janne Ahonen - bare to poeng bak Janda.

BEST I DAG: Bjørn Einar Romøren vant dagens kvalifisering i Bichofshofen foran Roar Ljøkelsøy. Det ligger an til en ny hyggelig norsk dag i hoppbakken i morgen. Foto: EPA/Scanpix
BEST I DAG: Bjørn Einar Romøren vant dagens kvalifisering i Bichofshofen foran Roar Ljøkelsøy. Det ligger an til en ny hyggelig norsk dag i hoppbakken i morgen. Foto: EPA/Scanpix Vis mer

Lars Bystøl fulgte ikke helt opp etter gårsdagens seier, men leverte et helt akseptabelt hopp på 130 meter og ble nummer 16.

Alle norske kvalifisert

Både Anders Bardal, Henning Stensrud, Tommy Ingebrigtsen og Romøren kvalifiserte seg greit til morgendagens konkurranse.

Bystøl og Ljøkelsøy var forhåndskvalifisert på grunn av gode plasseringer i verdenscupen sammenlagt.

Østerrikerren Andreas Widhölzl hadde dagens lengste kvalifiseringshopp på 138 meter. Han forsøkte seg imidlertid ikke på noe nedslag, fikk svake stilkarakterer og endte på sjetteplass.

BEST I GÅR: Gårsdagens vinner Lars Bystøl ble nummer 15 i kvalifiseringen i ettermiddag. Her fra trening tidligere i dag.