Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Romøren om møte med politiet: - Må ha sett ut som om jeg så spøkelser

Men beholder trolig jobben som hoppernes markedssjef. 

BLÅSTE RØDT: Hoppernes markedssjef - Bjørn Einar Romøren - ble tatt med promille på vei til Vikersundbakken søndag. Foto: Terje Pedersen / NTB Scanpix
BLÅSTE RØDT: Hoppernes markedssjef - Bjørn Einar Romøren - ble tatt med promille på vei til Vikersundbakken søndag. Foto: Terje Pedersen / NTB Scanpix Vis mer

LONDON (Dagbladet): Bjørn Einar Romøren (35) er på plass i Slovenia for å følge helgas verdenscupavslutning i hopp. Tre dager har gått siden hoppernes markedssjef ble tatt med promille i blodet på vei til skiflygingsbakken i Vikersund.

Promilleverdien var 0,6. Til Dagbladet sier Romøren at han fortsatt er flau og må ta konsekvensene som måtte komme.

Ifølge nettstedet promille.no gir en promille på mellom 0,5 og 1,2 en generell straff på halvannen månedslønn i bot, betinget fengsel - og minst ett års inndragelse av førerkortet. Men her skilles det mellom graden av påvirkning og om du har satt andres liv og helse i fare.

- Festet moderat

- Det skal ikke skje. Det er en grunn til at de har disse kontrollene. Det er en dårlig vurdering som gjør at folk setter seg i en sånn situasjon, sier Romøren til Dagbladet.

TETT PÅ: Bjørn Einar Romøren jobber tett på Daniel-André Tande og de andre norske hopperne. Foto: Geir Olsen / NTB Scanpix
TETT PÅ: Bjørn Einar Romøren jobber tett på Daniel-André Tande og de andre norske hopperne. Foto: Geir Olsen / NTB Scanpix Vis mer

Ifølge seg selv festet han moderat lørdag kveld. Han vil ikke gå inn på hvor mange enheter han drakk, men var overbevist om at kysten var klar da han satte seg i bilen søndag.

- Tydeligvis hadde jeg vanskelig med å kjenne om jeg hadde konsentrasjon i blodet. Det er bare så utrolig dumt og unødvendig. For politidama som stoppet meg må det ha sett ut som om jeg så spøkelser. Jeg skjønte ingenting, sier den tidligere storhopperen.

Beholder jobben

Mange av tilbakemeldingene han har fått er at «dette kunne skjedd meg». Romøren hadde trolig dagen-derpå-promille.

Likevel vil han ikke bruke dette som noen unnskyldning. Han erkjenner at han dummet seg loddrett ut. Punktum!

I etterkant har han hatt personalsamtaler med hoppernes sportssjef, Clas Brede Bråthen. Bråthen opplyser at Romøren har brutt skiforbundets etiske retningslinjer. Men etter det Dagbladet forstår, skal det ikke være fare for jobben som markedssjef - slik saken står i dag.

- Vi er en idrett som ikke på noen måte består av perfekte mennesker. Det tror jeg at vi med sikkerhet heller aldri kommer til å bli. Men vi prøver å bli bedre. Samtidig har vi vært flinke til å gi folk en ny mulighet, sier Bråthen, selv innblandet i en episode med fyllekjøring i 1989.

Møtes i Planica

Romøren har allerede vært i kontakt med hoppernes sponsorer. Ingen har sagt at de ikke blir med videre på bakgrunn av denne saken. I helga kommer markedssjefen til å møte samtlige sponsorer under verdenscupavslutningen i Planica. Der er også hoppsportens venner.

- Da dette skjedde, var planen aldri å gjemme meg unna. Selvfølgelig hadde jeg helst sett at det sto litt om Raw Air i avisene også. Men jeg skjønner at det du har gjort tidligere, henger ved deg, sier Romøren, som hadde verdensrekorden i seks år.

LYKKE: Bjørn Einar Romøren satte ny verdensrekord på 239 meter i Planica i 2005. Foto: NTB Scanpix
LYKKE: Bjørn Einar Romøren satte ny verdensrekord på 239 meter i Planica i 2005. Foto: NTB Scanpix Vis mer

- Nå skal vi avslutte sesongen. Og forhåpentligvis skjer det med stil. Dessverre klarte jeg å skaffe meg litt ekstra arbeid. Men når vi er ferdig i Planica, går jeg rett i nye planleggingsmøter. Vi har en hovedsponsor - LO - som virkelig har lyst til å være med.

Tilgivelse

I en kommentar onsdag skriver Dagbladets Esten O. Sæther:

- Det norske sportsmarkedet er størst for det å tilgi.

Han utdyper:

- Romøren er til daglig markedssjef for hopperne. Det er altså hans oppgave å gjøre dem lekre for gamle og nye sponsorer, slik at det blir mulig å sikre den økonomiske driften av denne tradisjonsrike, norske sporten. Da passer det bra at Romøren har en klok sjef. En som skjønner at det norske sportsmarkedet tross alt er størst for tilgivelse, skriver han og sikter til sportssjef Clas Brede Bråthen.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media