Romøren raste nedover på resultatlista

Nedtur i finaleomgangen i Harrachov.

FALT TILBAKE: Bjørn Einar Romøren hadde synlige problemer i tilløpet, landet på 160,5 meter og falt tilbake til en åttendeplass under skiflygingsrennet i Harrachov.Foto: SCANPIX / EPA / ROBERT PARIGGER
FALT TILBAKE: Bjørn Einar Romøren hadde synlige problemer i tilløpet, landet på 160,5 meter og falt tilbake til en åttendeplass under skiflygingsrennet i Harrachov.Foto: SCANPIX / EPA / ROBERT PARIGGERVis mer

(Dagbladet): «Ørnen fra Hosle», Bjørn Einar Romøren, trives jo større og mer brutale bakkene blir, og verdensrekordholderen viste klasse da han landet på 207,5 meter i første omgang under skiflygingsrennet i Harrachov.

Det holdt til en annenplass, fattige 0,5 poeng bak hoppukevinner og verdenscupleder Thomas Morgenstern etter ett av to hopp i mammutbakken i Tsjekkia.

Spørsmålet er hvor de fem dommerne i tårnet fant ett stilpoeng å trekke på Romørens hopp, som knapt leet en finger i svevet og avsluttet med et fjellstøtt telemarknedslag.

Mangler stabilitet Uansett: Forhåpningene var store da Romøren satte utfor i finaleomgangen for å straffe ledende Martin Koch fra Østerrike, som hadde fått fullklaff med et svev på 213 meter - 1,5 meter bak bakkerekorden.

Men noe gikk galt i tilløpet for Romøren, som nærmest måtte reise seg opp to ganger før han traff hoppkanten håpløst på etterskudd. Det gikk som det måtte gå, og nordmannen landet langt opp i unnarennet på 160,5 meter.

Sportssjef Clas Brede Bråthen valgte å fokusere på det positive, og mener at det bare er et tidsspørsmål før Romøren finner den nødvendige stabiliteten som skal til for å få til to gode konkurransehopp.

- Bjørn Einar har levert svært gode hopp under trening, og førstehoppet i dag var det også klasse over. Det er et tidsspørsmål når han får til to gode hopp. Foreløpig mangler han stabilitet, sier  Bråthen til NTB.

Østerriksk seier Romøren falt til slutt helt ned på en noe skuffende åttendeplass til slutt, som han delte med østerrikske Stefan Thurnbichler. I stedet ble Tom Hilde beste nordmann på en sjuendeplass etter to hopp på det jevne.

- Tom leverer hele tiden, og han mistet i hvert fall ikke selvtillit av det han presterte i dag. Han kan godt vinne allerede i neste renn, sier Bråthen.

Vant gjorde Martin Koch, som også såvidt sto imot angrepet fra Morgenstern. Adam Malysz fra Polen ble nummer tre.

Fem av seks nordmenn tok seg videre til finaleomgangen. Vegard Sklett endte desidert sist i konkurransen, men skal prise seg lykkelig for at han kom seg velberget ned på sletta etter at han mistet trykket på den ene skien og havne i store problemer.

Johan Remen Evensen ble nummer 13, Ole Marius Ingvaldsen overrasket positivt med en 17.-plass, mens Anders Bardal virker å være et stykke fra toppformen etter sin 24.-plass. Anders Jacobsen var også påmeldt, men har reist hjem til Norge i påvente av at kona skal nedkomme med parets første barn.