Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Romøren reiste seg etter stygt fall

Mistet én ski på hoppet.

Bjørn Einar Romøren falt stygt i finaleomgangen i verdenscuprennet i Val di Fiemme lørdag. Heldigvis pådro han seg ingen skader.

- Det gikk heldigvis bra med Bjørn Einar. Han har litt vondt i muskler og sånn, men det skulle bare mangle etter å ha slåss mot en bakke på 120 meter. Ingen alvorlige skader, sa sportssjef Clas Brede Bråthen til NTB.

Skien falt av

Like før hoppet hang den ene skien seg opp, og Romøren kom i ubalanse. Etter at han lettet falt den ene skien av, og nordmannen deiset i bakken.

- Det ser stygt ut når det er ulykker i hoppbakken. Det var ikke noe hyggelig å se på. Skien skal ikke falle av, men han hadde en ubalanse like før hoppet. Det kan forklare det, sa Bråthen.

Romøren ble liggende på bakken en stund før han etter behandling klarte å gå ut av arenaen på egen hånd.

Også i første omgang av rennet var Romøren uheldig. Da strakk han seg til 129 meter, men falt etter landingen.

- Jeg tror ikke de to fallene hadde noe med hverandre å gjøre. Det var to enkeltepisoder, sa Bråthen.

REISTE SEG: Bjørn Einar Romøren slapp fra det stygge fallet uten alvorlige skader. Foto: REUTERS/SCANPIX
REISTE SEG: Bjørn Einar Romøren slapp fra det stygge fallet uten alvorlige skader. Foto: REUTERS/SCANPIX Vis mer

Ellers stor norsk dag

Rennet ble avbrutt etter Romørens fall, og første omgang avgjørende. Dermed vant Tom Hilde rennet foran Sigurd Pettersen.

- Det var en etterlengtet seier. Det er artig å vinne, men det er jo det vi hopper for, sa Hilde til NTB.

Askerbøringen har hatt en god sesong så langt, og har vært bærebjelken i det norske landslaget.

- Sesongen har vært overraskende bra. Jeg hadde som mål før sesongen å være blant de ti beste i renn. Jeg har hatt roen og stolt på det vi har jobbet med, sa Hilde.

Tom Hilde landet på 130,5 meter i første omgang og ble belønnet med 133,9 poeng. Dermed vant han rennet da resultatene etter en omgang ble gjort gjeldende.

- Det var en seier vi har ventet på. Det viser at Tom kan levere resultater på linje med det vi vet han er god for, sa en stolt sportssjef Clas Brede Bråthen til NTB.

Like bak Hilde fulgte Sigurd Pettersen. Den tidligere hoppukevinneren har lenge slitt med å komme tilbake i verdenstoppen, men med 130 meter lørdag sikret han annenplassen, og dobbelt norsk.

image: Romøren reiste seg etter stygt fall

- Det var fint å se Sigurd vise hva han er god for. Det beviser at vi har jobbet rett i lang tid. Vi så det litt i Bischofshofen, og også i dag, sa Bråthen.

(NTB/Dagbladet.no)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media