MONSTERBAKKE: Slik så det ut da Bjørn Einar Romøren lander i Planica for to år siden. I 2005 satte han v-rekord med 239 meter i samme bakke. Foto: Primoz Lovric / SCANPIX
MONSTERBAKKE: Slik så det ut da Bjørn Einar Romøren lander i Planica for to år siden. I 2005 satte han v-rekord med 239 meter i samme bakke. Foto: Primoz Lovric / SCANPIXVis mer

Romøren svevde 230,5 meter i Planica

Er nullstilt etter Sagen-bråket, mener hoppsjefen.

|||

Bjørn Einar Romøren (28) imponerte i dagens kvalifisering til skiflygings-VM i Planica, med et knallhopp på 230,5 meter. Han landet uten problemer.

Ingen hoppet lengre enn enn nordmannen i kvaliken. OL-kongen Simon Amman noterte 225,5 meter - med litt lavere fart og bedre forhold enn Romøren.


Særklasse

- Det var et veldig bra skihopp, Bjørn Einar og Amman var i særklasse i denne omgangen her. Kanskje Bjørn Einar var hakket vassere, sier hoppsjef Clas Brede Bråthen til Dagbladet på telefon fra Planica.

Romøren trives meget godt i monsterbakken i Plancia, det var der han noterte verdensrekorden på 239 meter i 2005.

Alle de fire norske hopperne kvalifiserte seg i dag, og i morgen starter alvoret med VM i skiflying.

- Dette er ikke sånn at vi har vunnet noe noe ennå. Men dette beviser at vi og Bjørn Einar kan. Den jobben vi gjør er god nok til å være best i verden. Vi har savnet stabilitet i toppen, og har ikke hatt Bjørn Einar der han er nå, sier hoppsjefen.


Hoppet før SagenRomøren har vært omstridt siden han var først utfor hoppkanten i nye Holmenkollen, dagen før Anette Sagen. I Planica får han vise at han først og fremst er en god skiflyger.

- Vi har sett eksempler på at Bjørn Einar er sterk når han har vært gjennom en tøff periode. Nå har han nullstilt seg. Jeg liker det jeg ser av Bjørn Einar i bakken og på laget. Han virker klar for det som skjer, sier Bråthen.

Hoppsjefen vil ikke spå om det ligger an til en ny verdensrekord i mammutbakken i helgen, han mener de aller lengste hoppene er umulige å forutse.

Men han kan love at det blir gøy, og rapporterer om 20 000 tilskuere i bakken allerede i kvaliken.

- Jeg tror vi kommer til å se tidenes største hoppfest denne helgen, sier Bråthen.

Johan Remen Evensen var nest lengst med 200 meter, skriver NTB. Anders Jacobsen landet på 198,5 mens Tom Hilde hoppet 182 meter.

• VM-rennene i Slovenia arrangeres med omganger fredag og lørdag. Lagkonkurransen avholdes søndag.