Romøren takker juryen

Satte verdensrekord to ganger og knuste alle i Planica.

Bjørn Einar Romøren innfridde løftene, og satte verdensrekord i Planica - to ganger!

Først under prøveomgangen tidligere søndag, da han fløy 234,5 meter - tre og en halv meter lenger enn den gamle verdensrekorden.

- En drøm

Men finske Matti Hautamaki, som hadde det gamle rekordhoppet, var ikke villig til å gi den fra seg så lett.

I finaleomgangen slo finnen til med et hopp på 235,5 meter - én meter lenger enn Romørens rekordhopp.

Da viste nordmannen en vanvittig styrke. Han feide all tvil om verdensrekorden til side ved å lande på knallsterke 239 meter!

- Jeg tenkte at jeg måtte hoppe enda lengre. Dette er en drøm jeg har hatt veldig lenge. Det føltes bare helt utrolig da jeg kjørte utover sletta, sa Romøren til NTB. 

Offensiv jury

Romøren takker juryen

Rekordhoppet  betydde seier, foran Roar Ljøkelsøy.

Ljøkelsøy hoppet 230,5 meter i første omgang, men hoppet på 224 meter i andre omgang var ikke like overbevisende.

Janne Ahonen, som lå på 2. plass etter første omgang, hoppet faktisk 240 meter i andre, men klarte ikke å bli stående. Finnen ble båret bort med store smerter.

- I motsetning til tidligere fikk jeg endelig følelsen av å fly. Jeg sender en stor takk til Bertil (Pålsrud) og en ballhard jury som ga oss fart. Selvsagt synd med Ahonen som falt, men det er skiflyging det er snakk om. Jeg mener det var en riktig avgjørelse å gjennomføre rennet, sier Romøren til NTB.

Tommy Ingebrigtsen lå på tredjeplass etter første omgang, med et hopp på 231 meter og 226,7 poeng. Andrehoppet var også langt (236 meter), men Tiger\'n klarte ikke å holde seg på beina.

Resultatet ble en fin syvendeplass, som tredjebeste nordmann.