TIL TOPPS:
Bjørn Einar Romøren vant lørdagens åpningsrenn for skihopperne i Vikersund, mens Anders Jacobsen (t.v.) ble nummer to og Johan Remen Evensen ble nummer tre.
Foto: Terje Bendiksby / Scanpix
TIL TOPPS: Bjørn Einar Romøren vant lørdagens åpningsrenn for skihopperne i Vikersund, mens Anders Jacobsen (t.v.) ble nummer to og Johan Remen Evensen ble nummer tre. Foto: Terje Bendiksby / ScanpixVis mer

Romøren tok første stikk

Vant de norske hoppernes sesongdebut foran Anders Jacobsen.

Bjørn Einar Romøren (29) har det med å slå til i sesongstarten og vant de norske hoppernes sesongdebut foran Anders Jacobsen (25) lørdag.

I fjor vant bæringen det første individuelle verdenscuprennet i Kuusamo, men han sviktet utover i sesongen.

Lørdag ledet Jacobsen etter første omgang i norgescupen etter 118,5 meter mot Romørens 116. I finalen slo vinneren til med 117,5 og Jacobsen bare 113.

1,6 poeng skilte de to.

- Jeg traff bra i begge omganger, og nå reiser jeg til Finland med god selvtillit. For meg er det viktigst at følelsen er god og at jeg kan levere to gode hopp. Kan jeg gjenta det i Kuusamo, blir jeg tilfreds, sa Bjørn Einar Romøren.

Treer ble Johan Remen Evensen, som endte hele 16 poeng bak Romøren.

Tom Hilde slet litt med lengdene i lørdagens renn og måtte se seg slått av Andreas Stjernen på fjerdeplass. Det sikret for øvrig nordtrønderen en hyggelig og litt overraskende plass blant de seks som reiser til Kuusamo.

Anders Bardal, den siste av landslagshopperne, fikk det ikke til å stemme i Vikersund og havnet på åttendeplass.

(NTB)