Romøren var førstemann ut Kollen-hoppet

Ved hoppkanten sto mannen som var mot Anette Sagen.

HISTORISK: Foran et publikum på omtrent 20 personer blir Bjørn Einar Romøren her tidenes første skihopper i Nye Holmenkollen. Rennleder i bakken mener at testhoppingen i går kveld var strengt tatt nødvendig for at Anette Sagen skal kunne hoppe i kveld.Foto: Thomas Rasmus Skaug / Dagbladet
HISTORISK: Foran et publikum på omtrent 20 personer blir Bjørn Einar Romøren her tidenes første skihopper i Nye Holmenkollen. Rennleder i bakken mener at testhoppingen i går kveld var strengt tatt nødvendig for at Anette Sagen skal kunne hoppe i kveld.Foto: Thomas Rasmus Skaug / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

||| HOLMENKOLLEN (Dagbladet): Klokka 19.30 i kveld direkte på NRK Dagsrevyen vises Anette Sagens første hopp utfor Nye Holmenkollenbakken. Til pomp og prakt med ordfører Fabian Stang i spissen er Oslos innbyggere invitert til å ta med norske flagg til folkefest.

I går var det tilnærmet folketomt i det svære anlegget da Dagbladet overvar verdensrekordholder Bjørn Einar Romøren (28), og elleve andre hoppere i Kollenhopp sette utfor den splitter nye bakken ett døgn før Sagen.

Etter hektisk prepareringsarbeider hele dagen i går, ble Romøren førstemann utfor nøyaktig klokka 20.15 i går kveld. Dagbladet får bekreftet at Hoslehopperen landet på 111 meter.

De tolv hopperne fikk to hopp hver, og lengstemann var Romøren som landet på 137 meter. En meter over den gamle rekorden.

Det lyktes ikke Dagbladet å få en kommentar fra 28-åringen i går.

— På TVKveldens rennleder Torgeir Nordby forklarer hvorfor det var Romøren, og ikke Anette Sagen som var først utfor Nye Kollen.

— Sagens hopp skal overføres direkte på TV. Vi måtte forsikre oss om at bakken var «hoppbar», at spor, kanter og andre ting var i orden, sier Nordby til Dagbladet.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer