VRAKET: Bjørn Einar Romøren er vraket på det norske hopplaget til verdenscupåpningen til fordel for Kim Rene Elverum Sorsell. Foto: Scanpix
VRAKET: Bjørn Einar Romøren er vraket på det norske hopplaget til verdenscupåpningen til fordel for Kim Rene Elverum Sorsell. Foto: ScanpixVis mer

Romøren vraket - Sorsell inn

Bjørn Einar Romøren (30) ble ikke tatt ut på hopplandslaget til verdenscupåpningen i Kuusamo.

MIDTSTUEN (Dagbladet): Bjørn Einar Romøren (30) er ikke tatt ut på hopplandslaget til verdenscupåpningen i Kuusamo neste helg. Valget falt i stedet på 23 år gamle Kim Rene Elverum Sorsell. Det ble klart etter dagens åpningshopprenn i Midtstubakken, da Sorsell hoppet til andreplass. 

Foruten Sorsell, som representerer Ullensaker Skiklubb, er følgende hoppere tatt ut: Tom Hilde (Asker SK), Johan Remen Evensen (Molde og omegn Idrettsforening), Anders Bardal (Steinkjer), Rune Velta (Lommedalen) og Ole Marius Ingvaldsen (Steinkjer).

Landslagstrener Alexander Stöckl begrunner valget av Elverum Sorsell slik:

- Kim Rene gjorde en virkelig god prestasjon i dag og han har gjort det godt på trening hele uka. Det er grunnen til at han er tatt ut til Kuusamo, sier Stöckl.

- Bjørn Einar Romøren ble ikke tatt ut. Hvordan tok han det?

- Det ligger ikke noe dramatikk i det. Jeg diskuterte det med ham, og vi bestemte at han skulle bli hjemme. Han har hatt litt problemer med ryggen og ikke fått trent stabilt og optimalt gjennom uka, sier hopptreneren.

- Fullt fortjent Sportssjef i Norges Skiforbund, Clas Brede Bråthen var full av lovord om Sorsell etter dagens konkurranse. 
 
- Han leverer en kjempebra konkurranse, så det er ikke noe tvil om at han er en positiv overraskelse og helt klart fortjent får en plass til Kuusamo. Han har hoppa bra på trening også, roser sportssjefen. 

Og Bråthen mener Romøren vil være i form med et par uker med trening. 

- Romøren er ikke helt i vater ennå. Men litt mer trening nå, så er han sikkert der han skal være, legger han til om 

Hilde til topps
Tom Hilde gikk til topps under åpningsrennet i Midtstubakken med et kjempehopp i første omgang. Under det andre hoppet ble hopperen litt ivrig og presterte ikke optimalt, men det holdt til seier.

- Det var veldig gøy. Veldig morsomt, sier Hilde til Dagbladet og smiler bredt.

- Jeg har aldri vunnet åpningsrennet på vinteren før og aldri vunnet i  Midtstua, så det var kjempegøy å få til det, legger Hilde til.

Johan Remen Evensen tok tredjeplassen.  

KLAR FOR KUUSAMO: Kim Endré Elverum Sorsell fra Ullensaker skiklubb. Foto: Scanpix
KLAR FOR KUUSAMO: Kim Endré Elverum Sorsell fra Ullensaker skiklubb. Foto: Scanpix Vis mer