Rømte fra sykehuset

Hardhausen Pål Anders Ullevålseter (33) skrev seg selv ut av sykehuset etter helgas dramatiske endurokjøring på Lyngås.

Først ble han norgesmester i enduro. Deretter bar det rett til sykehuset i Lørenskog med frykt for indre skader etter et fall i 70 km/t. Fallet skjedde under supermotard-kjøring før selve NM-runden. Forhjulet «twistet», og Pål Anders frr kast i kast over styret og flere ganger rundt inne på Lyngåsbanen.

På akuttmottaket på A-hus måtte han gjennom røntgen og andre undersøkelser, men heldigvis fant man ikke tegn til indre blødninger. Legen ville likevel ha Ullevålseter inne til observasjon natta over, men da hadde han allerede fått mer enn nok av sykehus.

I bassenget

- Jeg ville hjem til min egen seng. Det er vel det samme om jeg har vondt på sykehuset eller vondt hjemme, sier Pål Anders og ler.

- Men legen var ikke helt fornøyd, så jeg måtte skrive under på at jeg dro hjem på eget ansvar, sier en kraftig forslått norgesmester.

Da Dagbladet møtte Pål Anders i går, plasket han lystig rundt i bassenget i Nadderud svømmehall. Nå skal han sakte men sikkert bygge seg opp mot et femdagers ørkenrally i Dubai i slutten av oktober.

Kastet opp

Etter å ha jublet for sitt NM-gull nummer tre på like mange år, fikk han store, akutte magesmerter og kvalme. Mellom turene opp på podiet for å motta heder, ære og pokaler, måtte han lure seg ut for å kaste opp. Og ble selvfølgelig blekere og blekere for hver gang han tømte seg. Fra tapre smil under premieutdelingen bar det til legevakta og derfra rett til sykehuset.

- Jeg fikk trolig styret i magen. Langt fra noen hyggelig opplevelse. Jeg var ganske skjelven, men hele tida fast bestemt på å gjennomføre enduroløpet, sier han.

Den ene hånda er fremdeles gul og blå og diger, men heldigvis ikke brukket. Og han har fremdeles skrammer over hele kroppen. Men ellers er formen sånn noenlunde bra.

Dropper EM

- Jeg må ta det med ro i dagene framover, men jeg får lov å drive lett trening, sier Ullevålseter.

Han kommer til å droppe EM i enduro for å være best mulig forberedt til ørkenrallyen.

- Jeg har ikke sjanse til å bli blant de tre beste i EM likevel. I tillegg krever rallyet i Dubai så mye forberedelser i form av papirarbeid, service og mekanikere at jeg rett og slett ikke har tid til å delta i både EM og ørkenrally, sier lysluggen fra Nordmarka i Oslo.

TA DET ROLIG: <P> Pål Ullevålseter har fått beskjed av legen om å ta det med ro i dagene framover, men svømming er akseptabel fysisk aktivitet.