Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Rømte spillerhotellet for å bli fotballproff

Den cubanske landslagsspilleren Yosniel Mesa hoppet av til USA under Gold Cup.

HOPPET AV: Den cubanske landslagsspilleren Yosniel Mesa (t.v.) hoppet av til USA under Gold Cup. Foto: SCANPIX/AP Photo/Javier Galeano
HOPPET AV: Den cubanske landslagsspilleren Yosniel Mesa (t.v.) hoppet av til USA under Gold Cup. Foto: SCANPIX/AP Photo/Javier Galeano Vis mer

(Dagbladet): Da den Yosniel Mesa reiste sammen med resten av den cubanske landslagstroppen til CONCACAF Gold Cup, hadde han allerede bestemt seg for å hoppe av og søke politisk asyl i vertsnasjonen USA.

Etter Cubas 0-5 tap mot Mexico torsdag, så han sitt snitt til å rømme fra spillerhotellet i Charlotte, hjulpet av slektninger bosatt i USA, melder nyhetsbyrået AP.

I et intervju med den spansktalende, amerikanske TV-kanalen Univision, forteller Mesa at det var en vanskelig, men nødvendig beslutning dersom han skulle realisere drømmen om å bli profesjonell fotballspiller, noe som ikke er mulig i sosialistiske republikken.

Mesa forteller videre at han snek seg ut ned en brannstige og løp til en ventende bil med familiemedlemmer.

Da Cuba møtte El Salvador til lagets siste gruppespillskamp i går kveld, amerikansk tid, var Mesa oppført som skadet.

Cubanerne tapte 1-6 - det tredje femmålstapet på tre kamper i turneringen - og forlot Soldier Field i Chicago umiddelbart etter kampslutt uten at verken spillere eller landslagssjef Raul Gonzalez møtte media.

Ifølge AP har representanter for det nordamerikanske fotballforbundet, CONCACAF, også nektet å uttale seg i saken.