Romvenninnene

ULM (Dagbladet): - Jeg må krype tidlig til køys for å kunne yte dagen etter. Solveig vil aldri legge seg til den oppsatte tida. Det høye aktivitetsnivået er både hennes beste og verste side, sier Anne Tønnessen (27) om romvenninnen Solveig Gulbrandsen (20).

Hotell Maritim i Ulm er gulljentenes base under fotball-EM. Der bor de på dobbeltrom, med utsikt både til fotballstadion og handlegatene. Det siste passer shoppingdronningene Gulbrandsen og Tønnessen godt. De elsker å handle, og planlegger innkjøpene samtidig med gameboy-spillingen på sengekanten.

- Det er riktig at jeg ikke vil legge meg på kveldene. Mens Anne er på vei til drømmeland, er jeg på vandring ute i korridorene. Hun blir tidlig trøtt av bøker hun ikke leser. Jeg tåler best hotellivet som stort sett består av ikke å gjøre noen ting, sier Solveig Gulbrandsen til Dagbladet.

- Herjer

Landslagskaptein Gøril Kringen er også av den særdeles aktive typen. Brit Sandaune er tilsvarende rolig, og den ideelle romvenninnen. - På kveldene er jeg rundt på de andre rommene og herjer. Så kan jeg komme inn til Brit og slappe av i hjemmets lune rede. Vi kjenner hverandre fra barneåra, har bodd lenge sammen når vi er på tur og er som et gammelt ektepar, sier Gøril Kringen. På rommet har de egne rutiner. Gøril har alltid senga nærmest vinduet. I motsetning til Brit, er hun B-menneske og en skikkelig trøtting om morgenen. Brit er tidlig oppe, og alltid på badet først.

- En annen ting med Gøril, er at hun alltid må ha det så sinnssykt kaldt om natta. Men vi er herdet og tåler det. Vi er jo vikinger, sier Brit Sandaune.

Keeper Bente Nordby bor sammen med høyreback Bente Kvitland. - Jeg er den snille av oss. Keeper-Bente er en liten pøbel. Hun finner alltid på noe tull, sier back-Bente Kvitland - og tenker tilbake på Sydney-OL i fjor. - En morgen fant jeg tannbørsten min uten bust. Da hadde Bente vært ute med saksa og klipt den av, sier Bente Kvitland.

- Forelsket

- Jeg merker at Hege (31) begynner å bli gammel. I det siste har hun både glemt ting og beskjeder som er gitt. Det går inn i det ene øret og rett ut av det andre, sier Ingeborg Hovland (også 31) muntert. Felles for de to romvenninnene er at de har begynt å sove lenge om morgenen. - Ingeborg sovner først. Vanligvis er vi tidlig oppe til frokost, men samlingen på Toppidrettssenteret før EM-avreisen var spesiell. Jeg har vært døgnvill, Ingeborg er forelsket, sier Hege Riise. Ragnhild Gulbrandsen og Unni Lehn har delt rom siden EM i 1997.

- Ragnhild er alltid i begivenhetenes sentrum. Der hun er, skjer det bestandig noe. Hun er også veldig nysgjerrig og blir en bra journalist, sier Unni Lehn.

- Men det er alltid Unni som setter i gang med tull og tøys. Fellesnevneren er at vi begge er veldig opptatt av å vinne. Og da snakker vi ikke bare om fotball, sier storscorer Ragnhild Gulbrandsen.

Øvrig parsammensetning på Hotell Maritim i Ulm:

  • Monica Knudsen- Henriette Viker.
  • Ane Stangeland- Linda Ørmen.
  • Anita Rapp- Margunn Haugenes.
  • Dagny Mellgren- Christine Bøe Jensen.
  • Anne Bugge-Paulsen- Trine Rønning.
<B>ROMVENNINNER:</B> Solveig Gulbrandsen (t.v) og Anne Tønnesen.