KLAR FOR EVERTON: Ronald Koeman har skrevet under en treårskontrakt med Everton. Her etter en kamp med sin tidligere klubb, Southampton. Foto: NTB Scanpix
KLAR FOR EVERTON: Ronald Koeman har skrevet under en treårskontrakt med Everton. Her etter en kamp med sin tidligere klubb, Southampton. Foto: NTB ScanpixVis mer

Ronald Koeman klar for Everton

Skrevet under på en treårskontrakt.

(Dagbladet): Everton har signert eks-Southampton-manageren Ronald Koeman. Det annonserte de på sin egen nettside i formiddag.

Koeman har signert en treårskontrakt med klubben.

- Jeg er veldig spent på å bli Everton-manager. Jeg har troa på klubben, laget, fansen og vår mulighet til å oppnå ting i framtida, sier Koeman i pressemeldinga.

Klubbens styreformann gleder seg etter signeringa.

- Vi er veldig fornøyde med å ha sikra oss mannen som var vårt største ønske fra det øyeblikket vi måtte ut og se etter en ny manager. Håpet og ambisjonene som vi alle har som Evertonians er med ham, sier styreformann Bill Kenwright i pressemeldinga.

Koeman har som spiller vunnet europacupen med Barcelona, og EM med Nederland. Som manager har han åtte trofeer, deriblant tre Æresdivisjon-titler.

Nederlenderen er den eneste som både har spilt og vært manager for «de tre største» i Nederland; Ajax, PSV og Feyenoord. I tillegg har han vært manager for Benfica (Portugal) og Valencia (Spania). Også landslaget til Nederland og Barcelona har fått oppleve Koeman på sidelinja, da som assistent.