Ronaldinho blir i Barca

En ny kontrakt verdsetter ham til 1,2 milliarder.

(Dagbladet.no): Ronaldinho skal ifølge nyhetsbyrået AP ha underskrevet en ny og forbedret kontrakt med den katalanske storklubben Barcelona. Spanjolene gjør dette for å verne om sin mest kostbare eiendel.

I den gamle kontrakten var det nemlig en klausul om at Ronaldinho kunne gå til en annen klubb om budet var større enn 700 millioner kroner. Den prislappen har ikke virket skremmende på Europas storklubber, og overgangsrykter rundt brasilianeren har versert i lengre tid.

Mot forbedret lønn, har Ronaldinho blitt enig med klubben at han ikke skal forlate Barcelona før noen er villig til å bla opp mer enn smått utrolige 1,2 milliarder kroner for ham.

Barcelonas president, Joan Laporta, sier til klubbens hjemmeside at han er svært fornøyd med den nye avtalen. Det er Ronaldinho også.

- Jeg er veldig fornøyd i Barcelona, og drømmen min har alltid vært å spille for klubben, fortalte han til avisa Mundo Deportivo.

- Jeg er fornøyd, og tenker ikke så mye på pengene. Jeg håper å bli mange år i Barcelona.

Ifølge den spanske avisa El Pais kommer ronaldinho til å tjene rundt 38 millioner i året. Det er før bonuser for eventuell sportslig suksess. Den samme avisa mener å vite at den nye kontrakten er på fire år.

LUKRATIV AVTALE: Ronaldinho skal ifølge rapportene tjene nærmere 40 millioner årlig før bonuser og sponsorkontrakter. Selv hevder han at han ikke tenker så mye på pengene.