Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Ronaldinho er ingen robot

Rijkaard forklarer formsvikten.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Ronaldinho glitret ikke i Fotball-VM. Heller ikke tilbake på klubblaget Barcelona har verdens beste spiller vist gamle takter.

Barca-trener Frank Rijkaard erkjenner at 26-åringen som bare kalles «Ronnie» på Camp Nou ikke er i form.

- Prestasjonene hans er ikke på toppnivå, men det er ingen grunn til bekymring. Han gjør det han kan for laget, og det er nok siden han jobber hardt, sier den nederlandske treneren ifølge nyhetsbyrået AP.

Ble tvunget på banen

Rijkaard mener Brasil-stjernen har fått for lite hvile siden VM-sluttspillet. Og det er delvis Barcalonas feil, fordi superstjernen måtte spille i samtlige oppgjøringskamper for klubben før sesongstarten.

Kontraktene klubben hadde inngått tillot ikke noe annet.

- Han er en nøkkelspiller for oss, men han er ikke en maskin eller robot. Noen ganger glemmer vi at han er et menneske, sier treneren som tror driblefantomet har kommet over VM-skuffelsen.

- Det som skjedde i VM påvirker ikke Ronaldinho lenger. Han viste gode holdninger, men laget hans klarte ikke å koble seg på ham.

TO MÅL PÅ SEKS KAMPER I HØST: Det stilles store krav til Ronaldinho i Barcelona. Foto: Scanpix/Reuters
TO MÅL PÅ SEKS KAMPER I HØST: Det stilles store krav til Ronaldinho i Barcelona. Foto: Scanpix/Reuters Vis mer

Barcelona klarer seg godt uten en Ronnie i praktslag.

- Bekymret, jeg?

De blårøde har startet sesongen med fire seirer og én uavgjort, den beste starten siden Rijkaards kom til klubben for tre år siden.

Selv plages ikke stjernen av en slapp start  - til han å være.

- Jeg er ikke bekymret, hvorfor skal jeg være det? Jeg er trygg på meg selv, og jeg jobber for laget. Det er målet mitt. Når laget trenger meg, så er jeg der, sier Ronaldinho.

• Din kommentar: Har folk for store forventninger til Ronaldinho?

image: - Ronaldinho er ingen robot