Ronaldinho får forlate Milan

Valget står mellom Flamengo, Gremio, Palmeiras og Corinthians.

ENIG MED MILAN: Ronaldinho (midten) har fått klarsignal av Milan til å reise hjem til Brasil. Her er han på en pressekonferanse i Rio de Janeiro sammen med agentbror Roberto de Assis (t.v.) og Milans mektige visepresident Adriano Galliani.Foto: SCANPIX / AFP PHOTO / VANDERLEI ALMEIDA
ENIG MED MILAN: Ronaldinho (midten) har fått klarsignal av Milan til å reise hjem til Brasil. Her er han på en pressekonferanse i Rio de Janeiro sammen med agentbror Roberto de Assis (t.v.) og Milans mektige visepresident Adriano Galliani.Foto: SCANPIX / AFP PHOTO / VANDERLEI ALMEIDAVis mer

(Dagbladet): Da landsmannen Leonardo ble vist på dør, og Massimo Allegri fikk i oppdrag å lede AC Milan videre fra trenerbenken sist sommer, bestemte Ronaldinho seg for at nok var nok etter ni innholdsrike år i europeisk toppfotball.

- Jeg var fornøyd under Leonardos ledelse, men etter at han dro, og vi endret spillestil, bestemte jeg meg for å reise hjem til Brasil, avslørte Ronaldinho på en pressekonferanse i Rio de Janeiro, ifølge football-italia.net.

Etter måneder med tautrekking har han endelig fått viljen sin, og fortsetter nå fotballkarrieren i hjemlandet. Fire klubber sikler etter 30-åringens underskrift - deriblant moderklubben Gremio i hjembyen Porto Alegre.

- Jeg har snakket med fire klubber i Brasil: Flamengo, Gremio, Palmeiras og Corinthians. Det vanskelige var å overbevise Milan om å la ham gå. Jeg ber om tålmodighet, siden broren min har vanskelig for å bestemme seg. Han ønsker å vinne noe i Brasil., sier bror og agent Roberto de Assis.

Fortsatt under kontrakt Milans mektige visepresident Adriano Galliani var også til stede på pressekonferansen, og røpet at han har et personlig ønske om hvor mannen, som to ganger har blitt kåret til verdens fotballspiller, ender opp til slutt.

- Nå vil vi se nærmere på tilbudene fra de fire klubbene. Personlig holder jeg med Flamengo, og ser helst at det blir hans neste stoppested. Han drar for å se hva som er det beste valget for ham, og så tar vi avgjørelsen sammen, sa Galliani, som samtidig presiserte at Milan ikke har terminert kontrakten hans.

- Jeg kan bekrefte at Milan har akseptert Ronaldinhos overgangssøknad, men vi har ikke sagt opp kontrakten hans. Vi vil hjelpe ham med å finne en klubb i Brasil, selv om klubbpresident Silvio Berlusconi tar veldig tungt på avskjeden hans, understreket Galliani.

Ronaldinho selv bedyret at ingenting er avgjort, men at han ikke har til hensikt å trappe ned som fotballspiller, selv om han nå forlater den ypperste scenen i internasjonal klubbfotball.

- Jeg mener selv at jeg har mye å tilføre som spiller, og at jeg fortsatt kan være en viktig mann for Brasil i forbindelse med VM på hjemmebane om fire år. Jeg har snakket med Galliani, han respekterte ønskene mine, og jeg er veldig takknemlig, sa han.

Milan holder stø kurs mot den første «Scudetto-tittelen» på sju år, og åpnet det nye året med seier borte mot Cagliari torsdag. Ronaldinho erkjente at det ikke er enkelt å forlate klubben på nåværende tidspunkt.

- Det har vært en vidunderlig opplevelse, og etter to og et halvt, sitter jeg bare igjen med gode minner fra tida mi i Milan.